eur:
386.03
usd:
355.33
bux:
68577.57
2024. május 21. kedd Konstantin

Kalózok karmai közül szabadult a teherhajó

Váltságdíj kifizetése után kalózok elengedtek egy dán teherhajót és tizenhárom fős legénységét, amelyet a szomáliai partok közelében fogtak el novemberben - közölte a pénteken a hajótulajdonos cég.

"Az utolsó kalózok csütörtök reggel hagyták el a hajót. Múlt hétfőn állapodtunk meg a bűnözőkkel" - mondta el Per Gullestrup, a Clipper Projects igazgatója.

A váltságdíjat szerdán dobták le ejtőernyővel. Az összeg ellenőrzése után a kalózok csütörtökön egy gyors vízi járművel elhagyták a hajót. Gullestrup nem árulta el a váltságdíj összegét, csak annyit mondott, hogy jelenleg az Ádeni-öböl kalózainak fizetett váltságdíj "tarifája" egy- és kétmillió dollár között mozog.

A Clipper dán hajózási vállalat CEC Future nevű hajója tavaly november 7-én került kalózok kezére az Ádeni-öbölben, a szomáliai partok közelében. A Közel-Keletről Ázsiába tartó hajó bahamai zászló alatt hajózott, tizenegy orosz, egy grúz és egy észt tengerészből álló legénységgel - közölte Per Gullestrup.

Az orosz haditengerészet a hajót Ománba kíséri, ahol a legénység pihenhet, és elvégezhetik a hazatérés előtt szükséges orvosi vizsgálatokat. A kalózkodás fokozódása miatt tavaly augusztus óta 14 ország hadihajói járőröznek az Ádeni-öbölben.

Címlapról ajánljuk
Így emelték ki a Dunából a Verőcénél balesetet szenvedett motorcsónakot
Szívszorító videó

Így emelték ki a Dunából a Verőcénél balesetet szenvedett motorcsónakot

A társszervekkel közösen a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság daruja és búvárszolgálata vasárnap délután fél hatkor húzta ki a roncsot.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Hiába a bejelentett intézkedések, a vártnál lassabb lehet a kínai lakáspiac fellendülése

Hiába a bejelentett intézkedések, a vártnál lassabb lehet a kínai lakáspiac fellendülése

A kínai ingatlanpiac támogatására irányuló pénteken bejelentett intézkedések hatása elemzők szerint hosszabb távon válik majd láthatóvá, a piac egyelőre továbbra is a mélypontot keresi. Az olyan kormányzati lépések, mint az előlegminimum csökkentése és a jelzáloghitelek kamatlábának liberalizálása a lakásvásárlók bizalmának és keresletének a növelését célozzák, de szakértők szerint további türelemre és finanszírozásra van szükség a piac fellendüléséhez - írta meg a CNBC.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×