eur:
389.13
usd:
363.06
bux:
68036.05
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

"Ha rá akarnak lőni Dávid Ibolyára, én eléállok"

Első fokon kizárták a Magyar Demokrata Fórumból a párt kiskunfélegyházi elnökét, mert az országos elnökválasztást megelőző Bács-Kiskun megyei tisztújításon nem a Dávid Ibolya erős emberének tartott Karsai Pétert, hanem az Almássy Kornél hívének számító Lasztovicza Gábort támogatta. Jászberényi László az InfoRádiónak azt mondta: nagyon szereti a pártelnökasszonyt, azonban még Haynau is tisztességesebben bánt az embereivel, mint ahogy vele a Fórum vezetése.

Jászberényi László 1990 óta MDF-tag, 1995-től pedig a párt kiskunfélegyházi elnöke volt. A politikus az InfoRádiónak elmondta: a tavalyi megyei tisztújítás előtt felhívta őt Dávid Ibolya, és arra kérte, hogy támogassa Karsai Pétert, így kiskunfélegyházi elnök maradhat.

Az MDF elnöke szó szerint megkérdezte tőle, hogy szereti-e őt. Jászberényi László igennel válaszolt. "Ha látom, hogy rá akarnak lőni, eléállok" - fogalmazott a politikus, aki azonban nem támogatta Karsai Pétert, hanem helyett az Almássy Kornél hívének számító Lasztovicza Gábor mellé állt az augusztus végi megyei tisztújításon, így szeptember 8-án, amikor nyaralt, kizárták a pártból.

Úgy látja, koholt vádak alapján zárták ki, "és még Haynau is tisztességesebben járt el embereivel". Jászberényi László szerint a háttérben az állhatott, hogy az országos elnökválasztás előtt Almássy Kornél személyében olyan ellenfele akadt Dávid Ibolyának, aki komoly támogatottságot élvezett.

Belső vita helyett személyeskedés

Lasztovicza Gábor is úgy látja, hogy a háttérben Almássy Kornél támogatóinak meggyengítése állt. Az Ifjúsági Demokrata Fórum elnöke szerint a szervezet jogosítványait az MDF alapszabályának módosításával már régóta próbálják megnyirbálni, például úgy, hogy az összes delegálási jogot elvennék a szervezettől.

Az 1989 óta működő ifjúsági szervezet vezetője azonban hozzátette: az MDF nem tudja megszüntetni az IDF-et, mert az egy önálló jogi személy.

Lasztovicza Gábor hozzátette: mint embert, nagyra tartja Dávid Ibolyát, és legfeljebb politikai konfliktus van kettejük között. Az ellentétet azonban a pártelnök egy rég begyakorolt technikával személyi kérdéssé teszi, ahelyett, hogy belső politikai vitát kezdeményezne - hangsúlyozta a politikus, aki szerint kompromisszumkészebbnek kell lennie az MDF vezetőségének, és a kritikusokról nem azt kéne rögtön feltételezni, hogy le akarják rombolni az MDF-et.

Hanganyag: Németh Zoltán

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

A háziorvosok kollegiális vezetője, Békássy Szabolcs azt mondta az InfoRádióban, hogy a Belügyminisztérium által nemrég elrendelt ellenőrzések célja hosszú távon nem a bírságolás, hanem egy átfogó kép kialakítása az egészségügyi ellátórendszer humánerőforrás helyzetéről. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára pedig arról beszélt, hogy főként financiális okai lehetnek a nem megfelelő hatékonyságú kórházi munkavégzésnek.

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×