eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Torlódás a röszkei határátkelőnél

A szabadságukról Nyugat-Európába visszatérő vendégmunkások miatt egyórás sor alakult ki vasárnap a déli órákra a röszkei határátkelő belépő oldalán; délutánra tovább nőhet a várakozási idő - közölte a rendőrség.

Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, a röszkei átkelő teljes kapacitással üzemel, de a schengeni övezet külső határa, így a harmadik országból érkezőknél szigorú ellenőrzést kell végrehajtani. Az utasok többsége Ausztriába és Németországba visszatérő szerb vendégmunkás - mondta.

A személygépkocsik mellett a buszoknak is egy órát kell várniuk.
A szóvivő emlékeztetett rá, az ünnepek előtti hétvégén több mint ötvenezren léptek ki a röszkei átkelőnél.

A hatóságok azt tanácsolják az utazóknak, hogy válasszák a reggel 8 és délután 16 óra között működő tiszaszigeti átkelőt, amelyet a magyar és szerb állampolgárok vehetnek igénybe, illetve kerüljenek Tompa felé.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×