eur:
390.7
usd:
364.04
bux:
68179.5
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

A wifi mindent visz

Internetezni a saját laptopunkon egy kávézóban - sokak szerint ez az wifi legnagyobb előnye. Az élmény olyannyira meghatározó, hogy a vezeték nélküli internetet az elmúlt évtized legjobb technológiai újításnak választották meg egy szavazáson.

A brit fogyasztóvédelmi magazin, a Stuff arról kérdezte meg az olvasóit, melyek voltak az elmúlt évtized legmeghatározóbb újításai. Az első helyen, a szavazatok több mint 35 százalékával a vezeték nélküli internet, azaz a wifi végzett, a második helyen a professzionális, digitális adások vételére alkalmas Sky+ rendszer, amelyre a válaszadók 17 százaléka szavazott.

A harmadik helyen a műholdas helymeghatározó szerepel, míg a negyediken a hibrid autó. Az ötödik helyre, mindössze 5,6 százalékkal az iPod került, a hatodikra pedig a csipkártya.

A tízes listán szerepel még a Nintendo Wii, azaz az otthoni, televízióhoz kapcsolható játék, amellyel tornázni lehet, illetve az internetes csevegésre használható Skype.

Szintén elnyerte az angolok tetszését az a kártya, amellyel egymagában érvényesíthetők az utazási és más kedvezmények. A 10. helyre a Blackberry, azaz az a telefon szorult, amelyen szinte egy egész klaviatúra helyet kapott.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Egyetlen fegyvertípustól szenved az orosz haderő, Ocseretine is elesett  – Ukrajnai háborús híreink kedden

Egyetlen fegyvertípustól szenved az orosz haderő, Ocseretine is elesett – Ukrajnai háborús híreink kedden

Az orosz harctéri veszteségek legalább felét az ukrán drónok okozzák, főleg az FPV kamikaze-drónok, de mellettük komoly gondot okoznak az aknagránátokat dobáló „bombázódrónok” is – állítja az egyik nagyobb orosz háborús Telegram-csatorna harctéri forrásokra hivatkozva. Ukrán források vasárnap este három donbaszi falu elvesztését ismerték el, ugyanakkor geolokáció alapján nagyon úgy néz ki, hogy ennél jelentősen mélyebben törték át az orosz csapatok a frontvonalat. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×