eur:
387.91
usd:
361.45
bux:
68949.8
2024. május 9. csütörtök Gergely

Minden budapesti pályaudvar fogad és indít vonatokat

A hétfő reggeli műszakváltás után sok helyen javult a vasúti közlekedés, Budapest mindhárom pályaudvarán és Miskolcon is közlekednek vonatok

A vasúttársaság közleménye szerint a Nyugati pályaudvarról indulnak vonatok Vácra, Veresegyházára, Esztergomba, Ceglédre és Szeged felé. A Déliből Győrbe, Székesfehérvárra, Pusztaszabolcsra és Dunaújvárosra lehet eljutni vonattal. A szolnoki vonatok is beérkeznek a Keletibe, sőt Hatvan felől is van már közlekedés. A budapesti elővárosban szinte mindenhol utazhatnak egy-egy vonattal, amelyek óránként, másfél óránkét közlekednek.

A szolnoki és a ceglédi pályaudvar is üzemel. Miskolcon térségében egy vágányon járnak a Bz-motorvonatok. Debrecen, Nyíregyháza környékén közlekednek a vonatok, Mátészalkán és a szárnyvonalakon azonban nem járnak.

Szeged állomás továbbra sem indít és fogad vonatokat, a budapesti közlekedés Kiskundorozsma állomásról bonyolódik. Szeged és Kiskundorozsma között autóbuszok szállítják az utasokat. Szeged-Rókusról a vonatok kisebb késésekkel közlekednek Békéscsabára.

Nem járnak a vonatok Kisszénás-Kondoros, Mezőtúr-Orosháza-Mezőhegyes, Mezőhegyes-Battonya, valamint Szeged-Szabadka között. Kaposvár térségében a sztrájk akadályozza a közlekedést.

Szombathelyen még mindig áll a vasúti személyszállítás. Vonatpótló autóbuszokat indítanak Püspökmolnárira, Ják-Balogunyomra és Acsádra, ahonnan már járnak a vonatok. Szombathely és Kőszeg között a személyvonatok közlekedése szünetel.

Zalaegerszeg állomáson az átmenő vonatforgalom biztosított, azonban az induló vonatok közlekedését a jegyvizsgálók munkabeszüntetése akadályozhatja.

Celldömölk az éjszakai helyzethez hasonlóan nappal sem tud fogadni és indítani személyszállító vonatokat. A vonatpótló autóbuszok Celldömölk állomásról Boba és Vinár állomásig közlekednek.

Veszprém területén a vonatforgalom biztosított.

Amennyiben a VDSZSZ a hétfői egyeztetésen elfogadja a MÁV még elégséges szolgáltatásra tett 506 vonatos ajánlatát, vagy felfüggeszti a sztrájkot, a vasúttársaságnak 24 órára van szüksége a menetrend helyreállításához - olvasható a közleményben.

Címlapról ajánljuk
Kormányinfó: nagy megállapodások Kínával, a bejelentés fél hatkor jön

Kormányinfó: nagy megállapodások Kínával, a bejelentés fél hatkor jön

Gulyás Gergely kancelláriaminiszter a hétközi kormányülés döntéseiről számolt be. A fő téma Hszi Csin-ping budapesti látogatása volt, de a miniszter beszélt arról, hogy a NATO ukrajnai missziójában Magyarország nem akar részt venni. Szó esett a csok plusz program állásáról, Magyar Péter politikai szerepéről és a kórházi várólistákról is.

A kínai elnök már az Oroszlános udvarban

Katonai ceremóniával fogadták Hszi Csin-pinget, a Kínai Népköztársaság elnökét és házastársát csütörtökön a budai Vár Oroszlános udvarában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×