eur:
388.08
usd:
361.48
bux:
68911.78
2024. május 9. csütörtök Gergely

Minden, amit az ünnepi nyitva tartásról tudni kell

December 24-én egységesen legfeljebb 14 óráig lehetnek nyitva az üzletek - mondta az InfoRádióban az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára. Vámos György azt tanácsolja a vásárlóknak, tájékozódjanak az üzletek ünnepi nyitva tartási rendjéről, mert azt az adott kereskedelmi egységek határozzák meg.

December 24-én az üzlet nagy része legfeljebb 14 óráig tart nyitva, természetesen ennél hamarabb is bezárhatnak - mondta az InfoRádióban Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára. A tilalom alól csak a vendéglátóhelyek, a benzinkutak, az édességboltok és a virágboltok élveznek kivételt.

December 25-én és 26-án az üzletek legtöbbje szintén köteles zárva tartani, ám már több üzlettípus élvez kivételt: a non-stop boltok és a kiemelt idegenforgalmi helyek kis üzletei is fogadhatják ilyenkor a vásárlókat.

December 28-án aztán visszaáll a rend, ám 31-én ismét korlátozásokra kell számítani, ezekről az üzletekben érdemes tájékozódni.

Január 1-jén azok az üzletek nyitnak csak ki, amelyek december 24-én is nyitva tarthatnak.

Hanganyag: Szépvölgyi István

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

A kínai elnök már az Oroszlános udvarban

Katonai ceremóniával fogadták Hszi Csin-pinget, a Kínai Népköztársaság elnökét és házastársát csütörtökön a budai Vár Oroszlános udvarában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×