eur:
388.31
usd:
361.99
bux:
69249.32
2024. május 9. csütörtök Gergely

Mától újra járható a budai alsó rakpart a Lágymányosi és a Margit híd között

Mától újra járható a budai alsó rakpart a Lágymányosi hídtól egészen a Margit hídig, miután visszaadták a forgalomnak a Petőfi híd és az Erzsébet híd közötti szakaszt.

Az említett szakaszon, november végén végeztek a csőfektetési munkálatokkal, és mára az aszfaltozás is elkészült, így két héttel az eredetileg tervezett januári határidő előtt befejeződött az építkezés.

A főgyűjtőcsatorna építése miatt azonban további forgalomkorlátozásokra kell számítaniuk az autósoknak, amelyek az alsó rakpartot is érintik majd.

Az építés miatt a Bem téren és a Margit hídnál is forgalomkorlátozások lépnek életbe. A Bem téren január 10-től február közepéig sávszűkítésre, majd a Fő utcai kereszteződés újbóli lezárására kell számítani, várhatóan a nyár elejéig.

A csatornafektetést a jövő év őszén útpályaépítés, a Margit híd budai hídfőjénél pedig egy új közlekedési csomópont kialakítása követi, ezért a budai alsó rakpart Margit hídtól északra eső részét várhatóan 2009 októberétől lehet majd újra használni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Budapesten tárgyal a kínai elnök

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×