eur:
388.84
usd:
361.96
bux:
0
2024. május 9. csütörtök Gergely

Ha éjfélig nem ér véget a sztrájk, karácsonykor nem lesz vasúti közlekedés

A vasutassztrájkot szervező VDSZSZ-nek ma éjfélig fel kell függesztenie a munkabeszüntetést, ha valóban azt akarja, hogy karácsonyra helyreálljon a menetrend szerinti forgalom - mondta az InfoRádiónak Kavalecz Imra, a MÁV Zrt. sajtófőnöke. A fővárosban csak a Keleti pályaudvaron nincs vonatközlekedés, a Nyugati és a Déli pályaudvarokról indítanak vonatokat; vidéken a hétfő reggeli órákban vegyes a kép.

A Nyugati pályaudvarról indulnak vonatok Vácra, Veresegyházára és Esztergomba, a Déliből pedig Székesfehérvárra, Pusztaszabolcsra és Dunaújvárosig lehet eljutni vonattal - tudatta Kavalecz Imre.

Budapest környékén, Rákoshegy-Újszász-Szolnok között járnak a vonatok. A ceglédi vonatok és a Szeged felőliek Kőbánya-Kispestig közlekednek, illetve innen indulnak. Rákoson, Aszódon és Hatvanban sztrájkolnak, ezért csak Pécel és Gödöllő között jár egy-egy vonat, de Budapestre nem tudnak e településekről eljutni. A szolnoki és a ceglédi pályaudvarok is üzemelnek.

Szeged állomás nem indít, nem fogad, a budapesti közlekedés Kiskundorozsma állomásról bonyolódik. Szeged és Kiskundorozsma között autóbuszok szállítják utasainkat. Szeged-Rókusról kisebb késésekkel közlekednek Békéscsabára a vonatok. Nem járnak a vonatok Kisszénás-Kondoros, Mezőtúr-Orosháza-Mezőhegyes, Mezőhegyes-Battonya, valamint Szeged-Szabadka között.

Az észak-magyarországi térségben Miskolc Tiszai pályaudvaron sztrájkolnak, ezért Ózd felé, továbbá Hidasnémeti, Szerencs felé nincs vasúti összeköttetés. Nyékládháza és Hort-Csány között azonban járnak a vonatok.

Debrecen, Nyíregyháza környékén közlekednek a vonatok, Mátészalkán viszont nem járnak.

Dunántúlon Szombathely állomás még mindig nem tud indítani és fogadni vonatokat, az utasokat a korábbi gyakorlatnak megfelelően eljuttatják a vonatpótló autóbuszok azokhoz az állomásokhoz (Vép és Püspökmolnári, Ják-Balogunyom és Acsád), ahonnan továbbutazhatnak vonattal.

A dél-balatoni vasútvonalon most közlekednek a vonatok, ám Kaposvár térségében akadozik a közlekedés.

A MÁV-START Zrt. honlapján az utazni készülők folyamatosan figyelemmel követhetik az aktuális vasúti közlekedés helyzetét. A www.mav-start.hu oldal sárga színnel kiemelt "Sztrájk percről-percre" rovatában rendszeresen frissítik a személyszállító vonatok indulására vagy kimaradására vonatkozó információkat.

Kavalecz Imre emlékeztetett arra, hogy a MÁV és a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) között december 21-én vasárnap délután tartott egyeztetésen nem született megállapodás. Hozzátette: a következő egyeztetésre hétfő délután öt órakor kezdődik.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×