eur:
388.69
usd:
361.71
bux:
68900.51
2024. május 9. csütörtök Gergely

A magyaroknál csak a csehek elégedetlenebbek

A magyarok az emberi kapcsolataikkal elégedettek a legjobban, a gyerekeikkel, szüleikkel, házastársaikkal, barátaikkal és munkatársaikkal. A magyarok boldogságérzeténél viszont Európában csak a cseheké alacsonyabb - derül ki a Nielsen piackutató vállalat 51 országban készített felméréséből, amelyben 26 200 internethasználót kérdeztek meg.

A Nielsen piackutató öt földrész 51 országában mérte fel az emberek közérzetét - mondta az InfoRádióban Bajai Ernő, a vállalat tanácsadója. A többi mellett olyan kérdésekre vártak választ, hogy "mennyire érzi ön boldognak magát?", vagy "mennyire sikerült önnek elérnie azt, amit az életben akart?". A válaszolóknak egy tízes skálán kellett értékeket megadniuk.

Kiderült, hogy Magyarországon az emberek az emberi kapcsolataikkal a legelégedettebbek. Leginkább a gyermekeikkel, majd a szüleikkel, a házastársukkal, a barátaikkal és a munkatársaikkal.

A számadatok igen eltérnek nemek szerint, a nők sokkal inkább elégedettek az emberi kapcsolataikkal. Külö9nösen nagy különbség van a férfiak és a nők között a gyermekeikhez fűződő viszony tekintetében.

A férfiak életében ugyanakkor a megkeresett pénz, a megélhetés sokkal nagyobb szerepet játszik. A nők általában boldogabbak, hiszen örömük nem a pénztől függ.

A magyarok a legkevésbé az ország kormányával, valamint a gazdaság helyzetével elégedettek, valamint a saját pénzügyi kilátásaikkal.

Hanganyag: Tamás Anita

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Megérkezett a kínai elnök Budapestre
videó, képek

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Felemás zárás a tőzsdéken

Felemás zárás a tőzsdéken

Szerda reggel kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés Ázsiában, ezt követően pedig ugyan reggel jó hangulatban indult a nap Európában, de a déli órákra megtorpant az emelkedés. A magyar tőzsde ma alulteljesítő volt, ami elsősorban az OTP eséséből adódott. A hazai nagypapírok közül nagyot ralizott azonban a Mol, a befektetők megkönnyebbültek a hírre, hogy a kormány szerint az üzemanyagkereskedők eleget tettek a kormány kérésének az elmúlt két hétben. Egyre rosszabra fordul a hangulat az amerikai tőzsdéken, nem kizárt, hogy megszakad ma az öt napja tartó emelkedő széria.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×