eur:
385.34
usd:
355.21
bux:
68043.88
2024. május 21. kedd Konstantin

Még mindig nincs nyugalom Görögországban

Vasárnapra virradóra is folytatódtak az összetűzések tüntető fiatalok és rendőrök között Athénban a műszaki egyetemnél, abban a negyedben, ahol két hete egy rendőr lelőtt egy 15 éves fiút.

Az összetűzések egy nagygyűlés után kezdődtek, amelyen több százan vettek részt. A fiatalok kövekkel és Molotov-koktélokkal dobálták meg a rendőröket, szeméttárolókat gyújtottak fel. A rohamrendőrök könnygázzal oszlatták fel a tüntetést.

Athén nyugati elővárosában, Nea Filadelfiában fiatalok gyújtópalackkal dobálták meg a rendőrfőiskola épületét és felgyújtottak hat rendőrségi járművet. Senki sem sérült meg - közölte a rendőrség.

Két hete tartanak az összetűzések fiatalok és rendőrök között Athénban és más görög városokban, amióta december 6-án egy rendőr lelőtt egy 15 éves fiút, aki előtte megdobált egy rendőrautót. Mintegy kétszáz embert vettek őrizetbe a tüntetésekkel összefüggésben fosztogatásban és gyújtogatásban való részvétel címén.

Címlapról ajánljuk
A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.

Itt a jegybank kamatdöntése

Keddi ülésén 50 bázisponttal, 7,25 százalékra mérsékelte az alapkamatot a Magyar Nemzeti Bank monetáris tanácsa.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×