eur:
388.16
usd:
360.21
bux:
69016.26
2024. május 9. csütörtök Gergely

Hamarosan kiderülhet, hányan kerültek ki a pszichiátriai ellátásból

Január közepén-végén kezdheti meg működését az Országos Pszichiátriai Központ, amely az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet módszertani és tudományos-kutatási feladatait veszi át - mondta az InfoRádiónak az ÁNTSZ Országos Szakfelügyeleti Módszertani Központjának főigazgató főorvosa. Brunner Péter hozzátette: az Országos Addiktológiai Intézet feladatait részben intézményük, részben az Országos Rehabilitációs Intézet veszi át. A főorvos szerint ezután lesznek valós adatok arról, hányan kerültek ki az OPNI bezárása után a pszichiátriai kezelésből.

Az Addiktológiai Intézet nem szűnt meg: a módszertani és szakmai-tudományos tevékenységet jogutódlással az ÁNTSZ Országos Szakfelügyeleti Módszertani Központjához tették át, a betegellátást végző gondozók pedig az Országos Rehabilitációs Intézethez kerültek - mondta az InfoRádiónak Brunner Péter főorvos.

Az ÁNTSZ Országos Szakfelügyeleti Módszertani Központjának főigazgató főorvosa hangsúlyozta: a betegek ellátása nem az ő feladatuk, ők az addiktológiai módszertani kutatási, irányítási feladatait látják el.

Brunner Péter elmondta: az Addiktológiai Intézet fennállása idején sem egyetlen intézmény, ahhoz járóbeteg-gondozók tartoztak. Ezeket az Országos Rehabilitációs Intézet vette át, míg kórházi ellátás továbbra is a Nyírő Gyula Kórházban zajlik.

A szakértő hozzáfűzte: a pszichiátriai betegek ellátásának módszertani, szakmai-kutatási bázisát jelentő intézet hiányzott a rendszerből, e feladatok ellátására hozta létre az Egészségügyi Minisztérium az Országos Pszichiátriai Központot a Semmelweis Egyetem Pszichiátriai Klinikáján.

A centrumban január végéig megindulhat a munka - mondta Brunner Péter, aki szerint ezután azt is tudni lehet majd, vajon hányan kerültek ki a pszichiátriai kezelésből az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Központ bezárása után.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kész az új program, a merkeli örökséget hátrahagyva lépne kormányra a CDU

Kész az új program, a merkeli örökséget hátrahagyva lépne kormányra a CDU

A hatalom visszaszerzésére törekszik a német Kereszténydemokrata Unió (CDU). Németország legnagyobb konzervatív pártjának kongresszusa elfogadta az új programot: a hetvenoldalas dokumentum a korábbi, immár tizenhat éves programot váltja fel, amely felett eljárt az idő. A párt felett azonban aligha, a 2021-es választási kudarc után mára ismét Németország legerősebb pártjává vált.

Hszi Csin-ping: sok sikert kívánok Magyarország soros EU-elnökségéhez

A Budai Vár Oroszlános udvarában ünnepélyes katonai ceremónia keretében Sulyok Tamás köztársasági elnök fogadta Hszi Csin-ping kínai államfőt. Az eseményen jelen volt Orbán Viktor miniszterelnök is. A Sulyok Tamás államfővel folytatott beszélgetésen a magyar köztársasági elnök elfogadta Peking meghívását.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.10. péntek, 18:00
Such György a Magyar Jégkorong Szövetség elnöke
Erdély Csanád a magyar jégkorong-válogatott csapatkapitánya
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×