eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Újabb zuhanás előtt a benzinár

Minden adott egy újabb jelentős üzemanyagár-csökkenéshez: olcsóbbak lettek a finomított termékek, a dollár pedig jelentősen gyengült a forinthoz képest. A távirati iroda úgy értesült, hogy a 95-ös benzin 3, a gázolaj 8 forinttal lesz olcsóbb literenként.

A héten újra bolondok házára hasonlított az olajpiac, pénteken a januári határidős jegyzés 36 dollárnál is járt - írja a portfolio.hu. Az árak csökkenése a finomított termékek piacán is jellemző volt, dollárban számolva a benzin ára 2,6 százalékkal esett a héten, a gázolajé 0,8 százalékkal.

Az amerikai deviza egységéért december 12-én még körülbelül 199 forintot kellett adni a bankközi piacon, péntek este azonban már csak 190-nél állt a jegyzés, ez pedig azt jelenti, hogy forintban mérve a benzin jegyzésára 7,1 százalékkal, a gázolajé 5,3 százalékkal csökkent.

A portfolio.hu elemzése szerint ugyan a piaci bizonytalanságok továbbra is fennállnak, de a heti tendenciák alapján valószínű, hogy hétfőn megint mindkét üzemanyag árának jelentős, legalább 4-5 forintos csökkentése mellett döntsön a Mol.

Forintosítva

A távirati iroda információi szerint a Mol bruttó 3 forinttal csökkenti a 95-ös benzin és 8 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát kedden. Ezzel a benzin átlagára 229 forint körülire, a gázolajé 240 forintra mérséklődik.

A Mol legutóbb ezen a héten csökkentette bruttó 2 forinttal a 95-ös benzin és 7 forinttal a gázolaj árát. A kutaknál 10-25 forintos árkülönbséget is tapasztalhatnak az autósok.

A benzin és a gázolaj ára az idén június 18-án érte el történelmi csúcsát a magyar piacon: akkor a gázolaj ára 335 forint, a benziné pedig 317 forint volt literenként.

Címlapról ajánljuk
Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

A hőmérsékleti beállítások mellett a klímaberendezések tisztítására és az egyes helyiségek rendszeres szellőztetésére hívta fel a figyelmet Noszek László főorvos. A Kistarcsai Flór Ferenc Kórház Fül-Orr-Gégészeti Osztályának vezetője az InfoRádióban elmondta: ha a környezetünkben megjelenő allergéneket felkavarja a berendezésekből kiáramló levegő, fokozódhatnak a panaszok, és akár asztmás roham is kialakulhat az érzékenyebb embereknél.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×