eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Már biztosan nem találnak dioxinos ír húst

A budapesti főállatorvos szerint mostanra teljes biztonsággal kiszűrték Magyarországon a dioxinszennyezés miatt betiltott forgalmazású írországi eredetű alapanyagokat. Hajós Ádám erről az ünnepek előtt végzett élelmiszerbiztonsági és fogyasztóvédelmi ellenőrzés értékelésén beszélt Budapesten.

Süth Miklós országos főállatorvos kedden tiltotta meg valamennyi írországi eredetű, szeptember elseje és december hatodika közötti vágásból származó sertéshús és -zsír forgalmazását, illetve visszahívását abban az esetben, ha a megengedettnél nagyobb mértékben tartalmaznak dioxint.

Az ír állategészségügyi hatóság december 7-én tájékoztatta az Európai Uniót, hogy dioxinnal szennyezett sertéshús kerülhetett forgalomba a tagországokban.

A laboratóriumi vizsgálatok alapján a rákkeltő anyag aránya mintegy százszorosa volt az unióban megengedett szintnek.

Hanganyag: Szépvölgyi István

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×