eur:
387.69
usd:
357.11
bux:
68854.65
2024. május 17. péntek Paszkál

Sokan a karácsonyon is spórolnak

A magyarok többsége tart attól, hogy a gazdasági világválság hatással lesz az életkörülményeire - derült ki a MASMI Hungary Piackutató Intézetnek a Népszabadság csütörtöki számában közölt elemzéséből.

A lap felkérésére 67 magyar településen és a fővárosban végzett kutatás eredménye szerint a leginkább a 40 év felettiek, a felsőfokú végzettségűek és a kisvárosokban élők aggódnak anyagi helyzetük várható romlása miatt.

A megkérdezettek 45 százaléka gondolta azt, hogy a válság biztosan vagy valószínűleg negatívan hat majd egyéni anyagi helyzetükre. 15 százalék szerint nem lesz hatással a személyes anyagi helyzetére a recesszió, és elenyésző, mindössze 0,6 százalék volt azok aránya, akik egyáltalán nem hallottak még a gazdasági válságról.

A felmérésből az is kiderült, hogy a pesszimista pénzügyi várakozások ellenére csupán a válaszadók egynegyede tervez szerényebb karácsonyi ajándékozást a tavalyinál, és 14 százalék válaszolta azt, hogy jelentősen lefarag az ünnepekre tervezett kiadásaiból.

Címlapról ajánljuk
Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

A szlovákiai társadalom hosszú ideje nagyon feszült, és a politikusok a merénylet után is inkább hergelnek, mintsem nyugtatnak – mondta az InfoRádióban a szlovákiai Fórum Intézet elnöke. Öllös László politológus, filozófus szerint a kampány hátralévő része a Robert Fico elleni támadásról szól majd, és a meglőtt kormányfő pártjának támogatottsága növekedni fog.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×