eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Õrizetbe vétel miatt maradt el a sajtótájékoztató

Õrizetbe vették az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség elnökét és főosztályvezetőjét - közölte a Magyar Televízió honlapja.

A közszolgálati csatorna portálja úgy tudja: a Nemzeti Nyomozó Iroda 7 rendbeli hivatali visszaéléssel gyanúsítja Papp Istvánt és Cseke Zoltánt.

A két vezető a feltételezések szerint munkaügyi szabálytalanságok miatt elmarasztalt cégeknek állított ki olyan hamis igazolásokat, amelyek felhasználásával a vállalkozók közbeszerzési pályázatokon indulhattak és állami támogatásokat igényelhettek.

A rendőrség egy időben több helyszínen, így a munkaügyi főfelügyelőség irodáiban is házkutatást tartott; a nyomozók dokumentumokat és számítógépeket foglaltak le.

A főfelügyelőség elnöke szerdán délelőtt tartott volna sajtótájékoztatót a szervezet éves tevékenységéről, helyette azonban azt a felügyelet szóvivője tartotta. Gedeon András ennek indokaként azt mondta, hogy az elnöknek hirtelen más elfoglaltsága adódott.

Szerdán délután, az őrizetbe vétel nyilvánosságra kerülését követően az MTI kérdésére a szóvivő azt közölte, hogy nem rendelkezik információkkal az őrizetbe vételről.

Papp István az OMMF honlapján lévő információk szerint 1992-től dolgozik a főfelügyelőségnél, és 2005 óta elnöke a szervezetnek. Cseke Zoltán 2008-ban lett az OMMF törvényességi és ellenőrzési főosztályának vezetője, előtte szakmai ellenőrzési osztályvezető és elnöki titkárságvezető volt a szervezetnél.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×