eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Orbán Viktor nem fog találkozni Gyurcsány Ferenccel

Orbán Viktor, a Fidesz elnöke nem fogadja el Gyurcsány Ferenc miniszterelnök kezdeményezését kettejük találkozójára - jelentette be Szijjártó Péter, az ellenzéki párt szóvivője szerdán.

Orbán Viktor azzal, hogy nem megy el a találkozóra, világossá szeretné tenni: van más út, lehet másképp kezelni a válságot - mondta az ellenzéki párt szóvivője. Szijjártó Péter szerint nem egy újabb médiaeseményre, hanem az emberek oldalán álló cselekvőképes kormányra van szükség.

Lehet úgy kezelni a válságot, hogy az ne az emberek érdekével ellentétesen történjen, hanem az emberek érdekének megfelelően - hangoztatta. Amikor egy ország válsághelyzetbe kerül két dolog rendkívül fontos: az összefogás és annak célja - vélekedett.

Az ellenzéki párt képviselője azt mondta, hogy a Fidesz részt vesz minden olyan összefogásban, amelyek az emberek érdekét szolgálja, de a párt eddig sem vett részt és ezután sem fog olyan összefogásban részt venni, amely az emberek érdekével ellentétes.

A szóvivő szerint a költségvetés elfogadásával és a brutális megszorító intézkedésekkel a kormány és az MSZP is végleg szembefordult az emberekkel.

Szijjártó Péter szerint jogosan adódik az a kérdés, hogyan bízhatnának az emberek olyan politikusokban, akik előidézték és félrekezelték a válságot, és akik hosszú éveken keresztül az emberek szemébe hazudtak.

Orbán Viktor, a Fidesz elnöke az InfoRádióban szerdán délután még úgy fogalmazott: lehetségesnek tartja, hogy létrejön az egyeztetés, zajlik a találkozó előkészítése. Arra a kérdésre, hogy feltételei vannak-e a találkozónak, a Fidesz elnöke azt mondta: biztosan vannak, de ezen még nem gondolkodott, mert még csak reggel zajlott a telefonbeszélgetés. "Majd ezt délutánra meg hányjuk-vetjük magunkban" - tette hozzá.

Azt ugyanakkor biztosnak nevezte, hogy sem ő maga, sem a Fidesz nem adja a nevét olyan reformokhoz, amelyek az emberek ellenére jönnek létre.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök azért kezdeményezett a nap folyamán januárra találkozót Orbán Viktorral, hogy megbeszéljék, mit tudnak közösen tenni az országért.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×