eur:
388.66
usd:
360.77
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Ellentmondó tájékoztatás a vasutassztrájk támogatottságáról

A vasutassztrájk miatt továbbra is szinte áll a vonatforgalom Kelet-Magyarországon - közölte Barna István, a VDSZSZ területi vezetője vasárnap délben. A MÁV szerint alacsony, 3,7-18 százalék közötti a VDSZSZ sztrájk támogatottsága, így a vonatok 88 százaléka közlekedett a munkabeszüntetés első hét órájában.

A Debreceni állomásról, ahonnan, illetve ahová mintegy 55 szerelvénynek kellett volna indulnia, valamint érkeznie vasárnap délig, mindössze 6-7 vonat közlekedett - mondta a regionális szakszervezeti vezető.

Hozzátette: ebben benne vannak azok az úgynevezett Bz vonatok, amelyek egy kocsiból állnak és negyven személyt szállíthatnak. Ilyen motorkocsi ment például Debrecenből Püspökladányba és vissza, valamint Nyíregyházára. Budapestről is indult egy szerelvény a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhelyre Debrecenen át, de mivel a Nyírségben nagy a sztrájk-támogatottsága - tette hozzá Barna István - nemigen fut be a végállomásra.

A Moszkva-Kijev-Budapest között közlekedő Tisza-expressz vonatot viszont nem érintette a munkabeszüntetés, a szerelvényt ugyanis egy fővizsgáló - ahogy a szakszervezeti tisztségviselő fogalmazott - "elvitte" a magyar fővárosig.

Klupta István, a VDSZSZ nyíregyházi ügyvezetője arról tájékoztatott, hogy Szabolcsban a jegy- és kocsivizsgálók szinte száz százalékosan csatlakoztak a sztrájkhoz, s csaknem megbénították a megyében a vonatforgalmat. Közölte, egy-egy Bz motorkocsi tud csak elindul a nyírségi nagyváros állomásáról, ahol vasárnap délben a pályaudvar utastájékoztatóján egyetlen egy vonat várható indulását sem tudták előre kiírni, teljesen üres volt a képernyő.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×