eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Fidesz: A magyar gazdaság az utolsókat rúgja

A Fidesz elnöksége szerint adócsökkentésre és alacsonyabb jegybanki alapkamatra épülő gazdaságpolitikai fordulatra van szükség ahhoz, hogy Magyarország minél előbb kilábaljon a válságból. Varga Mihály alelnök szerint a kisebbségi kormány ilyen fordulatra már nem képes.

A Fidesz alelnöke szerint a magyar gazdaság az utolsókat rúgja, a pénzügyi válságból pont ezért minél előbb ki kellene jutni. Varga Mihály a párt elnökségi ülése után elmondta: a Fidesz vezetősége továbbra is adócsökkentéssel, és a jegybanki alapkamat mérséklésével lenne úrrá a krízisen, hiszen a magas terhek miatt 60 ezerre nőtt az elbocsátottak száma, és napról napra emelkedik a megszűnő vagy csődbemenő vállalkozások, és a felszámolási eljárások száma.

Szemmel látható, hogy a cselekvésképtelen kormány, a bénult állapotban lévő kisebbségi kormány ilyen gazdaságpolitikai fordulatra nem képes - mondta Varga Mihály, hozzátéve: miközben evickél egyik parlamenti döntéstől a másikig, és megpróbál mindegyik döntés mögé alkalmi kormánykoalíciókat összetákolni különböző "szatelit kormánypártokból". Eközben nincs gazdaságpolitikai fordulat és váltás.

Az ország nehéz gazdasági helyzetének alátámasztására Varga Mihály közölte: 13 éves mélypontján van a lakossági megtakarítás, 1% alatti, pontosan 0,7% százalékos a gazdasági növekedés, és az amerikai cégek piaci viselkedéséből úgy tűnik, Magyarország elvesztette a külföld bizalmát.

A volt pénzügyminiszter azt mondta: valós és érezhető kamatcsökkentés kell, a vállalkozások ugyanis nem tudják visszafizetni a jegybanki alapkamatból adódó akár 15-20%-os kamatú hiteleket.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×