eur:
389.29
usd:
362.98
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

A válság kétszeres terhet ró a segítőkre

A gazdasági válság kétszeres terhet ró a segítő szervezetekre; egyrészt csökken az anyagi támogatás, másrészt a válság miatt várhatóan egyre többen kerülnek nehéz helyzetbe - fogalmazott a köztársasági elnök. Sólyom László a Sándor-palotában adott fogadást a karitatív, segítő szervezetek tiszteletére.

Csaknem 60 szervezet képviselője vett részt azon a fogadáson, amelyet a köztársasági elnök adott a Sándor-palotában a karitatív, segítő tevékenységet végző szolgálatok tiszteletére. A vendégeket Sólyom László köszöntötte.

"Nagyon sokféle embert fogadok itt hivatalosan és nem hivatalosan. Jó embereket, olyanokat, akik önzetlenek, figyelnek a másik emberre, áldozatkészek, és ráadásul nem hivatalból" - mondta az államfő.

A köztársasági elnök köszöntőjében úgy fogalmazott: a jövőben - a pénzügyi válság várható hatásai miatt - fokozottan szükség lesz a segítő szolgálatok munkáira. Kiemelte: a szolgálatok nélkülözhetetlenek a társadalom számára. Mint mondta, az emberek még nem fogták fel, hogy válság van, azt gondolják, hogy ez a bankok ügye, őket nem érinti, és vígan költik a pénzt, de jövőre nem lesz pénz, és ezt meg fogják érezni az emberek is, és a segítő szervezetek is, hiszen csökken az állami támogatás mértéke, de egyre több lesz a feladat.

Sólyom László kiemelte: fontos, hogy a szervezetek - a szűkülő források miatt is - egyre professzionálisabban működjenek. A köztársasági elnök hozzátette: a jelenlegi válság legsúlyosabb részén, a bizalmi válságon is sokat tudnak enyhíteni munkájukkal a civil szervezetek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×