eur:
389.59
usd:
361.77
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

A kórház mosdójában halt meg a beteg - megkezdődött a vizsgálat

Vizsgálatot indít az Egészségbiztosítási Felügyelet egy békéscsabai férfi halálának ügyében - értesült az InfoRádió. A 61 éves férfi a békési megyeszékhely kórházának mosdójában halt meg az elmúlt hét elején, anélkül, hogy orvos látta volna. A kórház főigazgatója az InfoRádiónak azt mondta: az intézmény is kivizsgálja a történteket.

Az esetről az elhunyt férfi családtagjai számoltak meg a Békés Megyei Online szerkesztőségének. Közlésük szerint Juhász Mihály otthon hasmenésre és szívtájéki szorításra panaszkodott, ezért hajnalban bementek a békéscsabai Réthy Pál Kórházba.

A sürgősségi osztályon a diplomás nővérek a kórház egy másik épületében lévő felnőtt ügyeletre küldték tovább a beteget, anélkül, hogy megvizsgálták volna. A család ellenkezett, de hiába.

A felnőtt ügyeleten sokáig kopogtak, de senki sem nyitott ajtót. A férfi rosszul lett, kiment a mosdóba, ahol összeesett. Megpróbálták újraéleszteni, de nem sikerült. Koszorúér trombózis végzett vele. Az elhunyt özvegye azt állítja, hogy az ügyeletes nővér még csak felemelni sem volt hajlandó a beteget, a defibrillátor pedig használhatatlan volt, mert hiányzott egy tartozéka.

Az InfoRádió megkereste a kórház főigazgatóját. Becsei László nem adott interjút, de azt elmondta, hogy belső vizsgálatot indítanak. Ez legkésőbb hétfőn lezárul. Hangsúlyozta, hogy a sürgősségi osztály a kórházhoz tartozik, a felnőtt ügyelet azonban nem, az a háziorvosi központé.

Ferenczi Attila, a Csaba Ügyelet Kft. helyettes ügyvezetője a Békés Megyei Online-nak azt mondta, hogy ők is vizsgálatot indítottak a halálesettel összefüggésben. Az InfoRádió értesülése szerint hivatalból kivizsgálja az ügyet az Egészségbiztosítási Felügyelet is.

Nem ez az első ilyen eset. 2007 áprilisában egy 67 éves mindszenti férfi két kórház között félúton, egy orvos nélküli mentőautóban halt meg, miután egy hódmezővásárhelyi orvos vizsgálat nélkül tovább irányította a területileg illetékes szentesi kórházba. Az ügyészség foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétségével vádolja az orvost, a per még tart.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×