eur:
389.09
usd:
361.36
bux:
68614.91
2024. május 7. kedd Gizella

A karácsonyi áruhiteleket is ellenőrzik a hatóságok

Újabb, fogyasztóvédelmi ellenőrzési akciót indít több hatóság - jelentette be az Új rend és szabadság programért felelős kormánybiztos.

Kondorosi Ferenc az InfoRádióban elmondta: a november 20-tól január 4-ig tartó, Csillagszóró II. nevű hadművelet során - egyebek mellett - a forgalmas bevásárlóközpontokban, karácsonyi vásárokban tartanak ellenőrzéseket.

Hangsúlyozta: fontos újdonság, hogy vizsgálják az áruhitelek felvételének körülményeit is. Kondorosi Ferenc közölte: azt szeretnék elérni, hogy a pénzintézetek nyújtsanak teljeskörű tájékoztatást, és csökkenjen a felelőtlen hitelfelvételek aránya.

A kormánybiztos hozzátette: az akcióban az adó-, és a vámhatóság, a munkavédelmi főfelügyelőség, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság, az élelmiszer-biztonsági hivatal, a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal, az ÁNTSZ, a rendőrség, a pénzügyi felügyelet, valamint a Nemzeti Közlekedési Hatóság munkatársai vesznek részt.

Hanganyag: Sigmond Árpád

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Mbappé az utolsó párizsi BL-meccsére készül a PSG mezében

A Borussia Dortmund egygólos előnnyel kezdi a Bajnokok Ligája-elődöntő ma esti második mérkőzését a Paris Saint-Germain ellen. A sárga-feketék 2013 óta először juthatnak be a fináléba. A helyzet nem egyszerű: a francia bajnok ebben a sorozatban egyszer már legyőzte a Parc des Princes-ben a Dortmundot.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Kis-Benedek József
biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×