eur:
388.64
usd:
360.9
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella

Hat autós kér kártérítést a felújítás okozta sérülés miatt

Hat autótulajdonos nyújtott be kártérítési igényt eddig a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt.-hez azért, mert az Árpád hídon végzett munkálatok miatt megsérült a gépkocsijuk.

Horti Zsófia, az FKF szóvivője elmondta: az ügyintézés felgyorsítása érdekében a cég biztosító társaságán keresztül fizet azoknak, akiknek a járműve bizonyíthatóan az Árpád hídi rámpán való áthaladáskor sérült meg. Az anyagiakat ezután rendezi a hidat üzemeltető FKF Zrt. és a kivitelező Hídépítő Zrt..

Az FKF Zrt. kárfelvételi irodáján veszi fel a kárigényeket. A járműveket ezután szervizben vizsgálják meg, hogy a sérüléseiket valóban az Árpád hídi rámpán szerezték-e. Az autók sérüléseinek jellegéből lehet ugyanis következtetni arra, hogy azok miként keletkeztek.

Olyan károk után azonban nem tudnak fizetni, amelyek a hídon életbe léptetett, óránkénti 30 kilométeres sebességkorlátozás áthágása miatt következtek be - tette hozzá Horti Zsófia.

Az Árpád hídon hétfő este kezdődtek meg a várhatóan november 22-ig tartó munkálatok: a Buda felé vezető hídpályán, a Hajógyári-szigeti pillér felett kicserélik a hőtágulásból származó mozgásokat kiegyenlítő szerkezeti (dilatációs) elemeket. A szintkülönbség miatt kedden több jármű fennakadt a munkaterület lefedésére szolgáló szerkezeten. A hibát még aznap kijavították, a korábbi rámpa helyett szerdára új szerkezetet készítettek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×