eur:
388.64
usd:
360.9
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella

"A miniszterelnök egy mondatával sem érzékeltette a felelősségét"

Az SZDSZ nem ért egyet a miniszterelnök helyzetértékelésével, az MDF bocsánatkérést várt, a KDNP szerint a kormányfő hiénák karmaiba löki Magyarországot. Az ellenzéki pártok Gyurcsány Ferenc Magyar Televíziónak adott interjújára reagáltak.

Az SZDSZ nem ért egyet a miniszterelnök helyzetértékelésével - mondta Gulyás József ügyvivő a távirati irodának, reagálva a miniszterelnök szavaira. Szerinte nem azért volt szükség a hitel-megállapodás megkötésére, mert a kormány az utóbbi időben jól tette a dolgát, hanem éppen ellenkezőleg, azért, mert "a Magyar Köztársaság kormányai nem tettek meg mindent azért, hogy csökkentsék a gazdaság és a költségvetési politika sebezhetőségét".

Hozzátette, a kormányfő által ismertetett intézkedéscsomag nem elegendő. Megjegyezte, hogy a hitel-megállapodást üdvözlik, de sajnálják, hogy nem kaptak róla a kellő időben és kellő mértékű tájékoztatást, és eddig az érdemi egyeztetés is elmaradt.

A Magyar Demokrata Fórum csalódott, mert Gyurcsány Ferenc miniszterelnök első mondata a Magyar Televízióban nem a bocsánatkérés volt - mondta Dávid Ibolya. Az MDF elnöke kiemelte: a miniszterelnök egy mondatával sem érzékeltette felelősségét arra nézve, hogy ilyen nehéz helyzetbe került az ország.

Véleménye szerint félrevezették az országot akkor, mikor 2002-ben az MSZP a Fidesszel együtt megszavazta a 100 napos programot, amely, mint mondta, elindította a költségvetést a lejtőn. A pártelnök szerint akkor is félrevezették az országot, mikor a hatéves, rossz, elhibázott szocialista-liberális kormányzással még tetézték a bajt, és akkor is, mikor egy elhibázott, cinikus 2006-os ígéretkampányt folytattak, mely köszönő viszonyban sem volt a magyar valósággal.

Patetikus színházi előadásnak nevezte Gyurcsány Ferenc Magyar Televíziónak adott interjúját a KDNP szóvivője. Halász Zsuzsa szerint ebből az derült ki, hogy a miniszterelnök, Veres János és Bajnai Gordon mentették meg Magyarországot, holott mindegyikük tevékenyen részt vett abban, hogy az ország oda jutott, ahol ma van.

A KDNP úgy látja, hogy a készenléti hitelre egyáltalán nem lett volna szükség, hiszen - az OTP elemzőinek véleménye szerint - a Magyar Nemzeti Bank valutatartaléka elegendő lett volna az adósságszolgálat biztonsági tartalékaként.

Halász Zsuzsa szerint Gyurcsány Ferenc "hiénák karmaiba löki Magyarországot, és még unokáinkat is eladósítja". A KDNP szóvivője azt mondta, arcátlan, hogy ezt a lépést Gyurcsány Ferenc hazafias tettnek tünteti fel.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×