eur:
389.37
usd:
361.17
bux:
68422.97
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Az ünnepi hétvégén az órát is át kell állítani

A csütörtöki ünnep utáni hosszú hétvége alatt módosul az üzletek nyitva tartása, a fővárosi parkolási rend, valamint a MÁV és a Volán menetrendje. Vasárnap hajnalban az órát is át kell állítani.

Október 23-án az üzletek zárva lesznek. Aki előre be akar vásárolni, az szerdán megteheti, ekkor ugyanis az élelmiszerboltok tovább tartanak nyitva. Pénteken, szombaton és vasárnap a szokásos rend szerint működnek az üzletek. A szabály alól kivétel mindig akad, csütörtökön, azaz 23-án is mehetünk virág- vagy édességboltba, benzinkútra, étterembe, és a non-stop üzletek is nyitva tarthatnak.

Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára felhívta a figyelmet, hogy az üzleteknek ki kell írniuk az ünnepi nyitvatartási rendet, így mindenki tájékozódhat a pontos nyitvatartási rendről.

A MÁV menetrendje már szerdán változik. A négynapos munkaszünet miatt szerdán várhatóan sokan utaznak vonattal, ezen a napon a szerelvények a pénteki menetrend szerint közlekednek. 23-án, 24-én és 25-én az ünnepi menetrend lesz érvényben. A MÁV Start Zrt szóvivője elmondta, hogy a legnagyobb forgalmú utakon több kocsival járnak majd a személyvonatok, és az ünnepek alatt is figyelni fogják az utasforgalom alakulását. Balog-Fazekas Anita azt tanácsolja, hogy aki teheti, váltsa meg előre a hely- és pótjegyét, mert elképzelhető, hogy hosszú sorok alakulnak ki a jegypénztárak előtt.

A Volán társaságoknál csütörtökön, pénteken és szombaton munkaszüneti menetrend lesz érvényben, vasárnap pedig a hét első tanszünetes munkanapját megelőző munkaszüneti nap szerint közlekednek a buszok. Sajó Zsuzsanna, a Volán sajtóügyeletese felhívta a figyelmet arra, hogy a jövő héten az iskolai őszi szünet miatt a Volán buszok az úgynevezett tanszünetes munkanapi menetrend szerint közlekednek.

Módosul a fővárosban a parkolási rend is. 23-án megállási tilalom lesz egyebek között az 56-osok terén, a Kossuth téren és környékén, illetve az Operánál és környékén. Péntek pihenőnapnak számít, így akkor nem kell fizetni a parkolásért, a hétvégén pedig a szokásos rend lesz érvényben. Arról sem szabad megfeledkezni, hogy a szombatról vasárnapra virradóra hajnal 3 órakor 2 órára kell állítani az órákat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Bartók András: nagy húzásra készül a kínai elnök, az egész európai gazdasági közösséggel együttműködne

Bartók András: nagy húzásra készül a kínai elnök, az egész európai gazdasági közösséggel együttműködne

A kínai–európai kapcsolatok megerősítése lehet Hszi Csin-ping európai körútjának legfőbb célja – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok és Diplomácia Tanszékének oktatója. Bartók András arról is beszélt, hogy milyen témák kerülhetnek a középpontba a kínai államfő magyarországi látogatásán.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Erős bejelentést tett Szijjártó: Kína előtt megnyílhat az út Paks II.-nél egy új megállapodással

Erős bejelentést tett Szijjártó: Kína előtt megnyílhat az út Paks II.-nél egy új megállapodással

Legalább 16 darab megállapodást írhat alá a magyar kormánnyal e heti látogatásán Hszi Csin-ping kínai elnök, ebből pedi egy a nukleáris energia teljes portfólióját lefedő együttműködés lehet – jelentette be hétfő Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az örmény kollégájával tartott hétfői sajtótájékoztatón. Korábban felmerült már, hogy akár Kína is beléphet a Paks II. projektbe, amit ez a tervezett egyezmény lehetővé is tenne.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×