eur:
388.81
usd:
360.63
bux:
68557.03
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

A budapestiek karácsonyi ajándéka

Karácsony előtt megindul a villamosforgalom, májustól pedig az autók is járhatnak a felújított Szabadság hídon; a Margit híd teljes rekonstrukciója a jövő év elején indul - közölte Demszky Gábor főpolgármester.

Mint elmondta, 2007-ben az ország beruházásainak 45 százaléka a fővárosban valósult meg, összesen 1.544 milliárd forint értékben.

Magyarország bruttó hazai termékének 37 százalékát Budapesten állították elő 2006-ban, további 10 százalékát pedig a főváros vonzáskörzetében - közölte a főpolgármester.

Demszky Gábor arról is beszélt, hogy ismét meghaladta az 1 millió 700 ezret Budapest lakosainak a száma. A természetes fogyás csökkenése és a betelepülők nagy száma miatt a főváros lakossága évről évre növekszik, "6 ezer fővel, egy nagyközségnyi emberrel vagyunk többen, mint a ciklus elején" - mondta el a főpolgármester.

A főpolgármester szólt arról is, hogy meghosszabbítják az 1-es és a 3-as villamos vonalát. Mint elmondta, a Szabadság híd 5,5 milliárd forintból újul meg, karácsony előtt a villamosforgalom elindul, májusban pedig az autósok is birtokba vehetik a hidat. Ez a különbség abból adódik, hogy a híd pesti oldalán további fejlesztések várhatóak.

A jövő év elején indul a Margit híd teljes felújítása, a villamosok és a BKV-buszok, valamint a gyalogosok a munkálatok ideje alatt is közlekedhetnek a hídon. A teljes felújítás több mint 12 milliárd forintba kerül.

A Népliget 1,5 milliárd forintos rekonstrukciós programjáról az év végén várható döntés - közölte a főpolgármester. Az Uzsoki utcai kórház és a Szent Imre Kórház II. ütemének rekonstrukciói összesen mintegy 6 milliárd forintba kerülnek és a tervek szerint 2010-ben fejeződnek be. A városligeti műjégpálya 4,7 milliárd forintos rekonstrukciója szintén folytatódik, "a műszaki tartalom átdolgozása után".

Címlapról ajánljuk

Az új programjáról dönt a CDU – Angela Merkelnek csak a szelleme kísért a kongresszuson

A korábban kiszivárgott tervezet szerint több területen is szembe megy a korábbi merkeli politikával a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) új programja, amelyet a küldöttek fogadnak el a párt hétfőn kezdődött háromnapos kongresszusán. A tanácskozáson nincs is jelen a korábbi pártelnök- kancellár, de a kongresszusra korábbi politikája közvetve mégis rányomta bélyegét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagy pofont kapott a magyar gazdaság

Nagy pofont kapott a magyar gazdaság

Már meghallgatható a Portfolio Checklist hétfői adása. A műsor első részében azt jártuk körbe, hogy miért esett hatalmasat a magyar export, illetve az import és ez milyen hatással lesz a gazdasági kilátásokra. Vendégünk Hornyák József, a Portfolio makroelemzője. A második részben arról kormányzati tervről lesz szó, amely alapján egy projekttársaság alá szerveznék a kórházakban működő gyógyszertárakat. Erről Csiki Gergelyt, a Portfolio lapigazgatóját, egészségügyi témákkal foglalkozó makroelemzőjét kérdezzük.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×