eur:
390.94
usd:
366.8
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

"Már a családi pótlék szinten tartása is megszorítás"

Csak az egy gyermeket nevelő családok esetében tartja elfogadhatónak a Nagycsaládosok Országos Egyesülete a családi pótlék jövő év elején esedékes emelésének szeptemberre halasztását. A szervezet elnökségi tagja szerint a megszorításnak komoly következményei lehetnek a családoknál.

A kormány szeptemberre halasztaná a családi pótlék jövő év elejére tervezett emelését - jelentette be Szűcs Erika szociális és munkaügyi miniszter az MSZP vasárnapi választmányi ülése után.

Miért megint a legsérülékenyebb társadalmi rétegen próbálják meg az áldozatot behajtani - reagált Szombathy Márta az InfoRádióban a kormány javaslatára.

A Nagycsaládosok Országos Egyesületének tagja hozzátette: semmi kifogásuk nincs a családi pótlék befagyasztása ellen, ha az árakat is befagyasztják és a terhek nem növekednek a most tapasztalható ütemben.

A családok már most is egyensúlyoznak az energiaszámlák kifizetésével, és sokaknak az egyéb kötelező terheket is nehéz kigazdálkodniuk - véli a szervezet elnökségi tagja, aki már a családi pótlék szinten tartását is megszorításnak tartja.

Úgy véli, hogy a döntésnek komoly következményei lehetnek: növekedhetnek például a díjhátralékok és szaporodhatnak a lakásárverezések.

Rohamosan csökkennek a munkahelyek, és több családfenntartót is elbocsátanak - Szombathy Márta szerint ezért sem lehet hozzányúlni ehhez a tervezhető juttatáshoz, amire a családok számítanak.

Azt javasolja, hogy azokhoz a családokhoz, amelyek legalább két gyereket nevelnek, érkezzen meg a megemelt összegű családi pótlék, mert az egy gyermeket nevelő családok nincsenek akkora veszélyben.

Hanganyag: Herczeg Zsolt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×