eur:
389.35
usd:
362
bux:
68083.81
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

MÁV: módosított menetrend október 17. és 25. között

Módosított menetrend szerint közlekednek a vonatok október 17-én és 18-án, illetve október 22-25. között, a közelgő nemzeti ünnep és egy munkanap áthelyezése miatt. Az esztergomi vonalon több apróbb változtatás is életbe lép.

Október 23-án a nemzeti ünnep miatt módosított menetrend szerint közlekednek majd a vonatok, és mivel a munkanapok rendje is változik, már az október 17-19-i hétvégét is érintik a változások - mondta el az InfoRádiónak Balogh Fazekas Anita, a MÁV Start szóvívője.

Október 17-én, pénteken a munkanapokon szokásos menetrend lesz érvényben, október 18-án, szombaton pedig a pénteki munkanap menetrendje szerint közlekednek majd a vonatok. Ez alól csak az esztergomi vasútvonal kivétel, ahol az északi összekötő vasúti híd felújítása miatt október 18-án a szombati, vágányzáras menetrendnek megfelelően futnak a szerelvények.

Azaz Esztergomból a Margit híd budai hídfőéig közlekednek a személyszállító vonatok, Óbuda és a Nyugati pályaudvar közt szünetel a vonatközlekedés.

Ugyancsak ezen a vonalon, forgalmi okok miatt a 6 óra 5 perckor, Esztergomból induló vonat csak Kaszásdűlőig közlekedik. Az eredetileg pedig 7 óra 26 perckor, a Margit híd budai hídfőjétől induló vonat Kaszásdűlőről indul majd, mégpedig 7 óra 36 perckor. Ezeket a vonatokat Kaszásdűlő és a Margit híd közt a HÉV-ek pótolják, amelyeken érvényesek lesznek a kieső szakaszra szóló vasúti menetjegyek is.

Október 22-én, szerdán a pénteki munkanap szerinti, október 23-24-25-én, csütörtöktől szombatig pedig az ünnepi menetrend lesz érvényben. Ezalatt is figyelemmel kísérik a vasúti forgalmat, a legnagyobb utasforgalmat lebonyolító vonalakon megerősítve közlekednek majd a személyszállító vonatok.

A sorbanállás elkerülése érdekében érdemes előre lefoglalni és megváltani a menet- és helyjegyeket, a menetrendről pedig a telefonos ügyfélszolgálatán, a MÁV Direkt vonalon is tájékoztatást kaphatnak az érdeklődők.

Hanganyag: Ludán Kinga

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Készül a német költségvetés, ami válságba lökheti a koalíciót

Készül a német költségvetés, ami válságba lökheti a koalíciót

Május második napjáig adott határidőt a német pénzügyminiszter a minisztériumoknak a jövő évi költségvetés tervezetére vonatkozó kívánságaik előterjesztéséhez. A szabad demokrata Christian Lindner ugyanakkor már korábban utalt arra, hogy a fő "kívánságot" a szigorú megtakarítások jelentik. Ugyanakkor mindhárom koalíciós párt, a szociáldemokrata SPD, a Zöldek Pártja és a miniszter pártja, a liberális FDP is ragaszkodik ahhoz, hogy az általuk képviselt "vörös vonalakat" nem lehet átlépni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 3. 16:15
×
×
×
×