eur:
389.54
usd:
361.86
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Melaminnal szennyezett mogyorót találtak Balmazújvárosban

Határérték feletti melamin-szennyezett sajtos mogyorót találtak Balmazújvárosban szeptember 30-án egy szúrópróbaszerű ellenőrzéskor.

Süth Miklós szakállamtitkár, országos főállatorvos közölte: a termékekre a Blue East Impex Kft. telephelyén bukkantak.

Hozzátette: a Kínából származó P-Nut Crackers Chips Snack World sajtos mogyoróban 19,9 milligramm melamint találtak kilogrammonként a Hajdú-Bihar megyei élelmiszerlánc-biztonsági szakemberei, ezért a terméket zárolták.

Az élelmiszerekben legfeljebb 2,5 milligramm melamin lehet kilogrammonként.

A mintavétel szeptember végén történt, a vizsgálat eredménye október 8-ra készült el. Ezt követően intézkedett az élelmiszerbiztonságért felelős hatóság megyei szervezete.

A helyszíni zárolást követően értesítették a többi megyét is, s az eredmény bekerült a Európai Unió gyorsriasztási rendszerébe is - mondta el a főállatorvos.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×