eur:
389.61
usd:
361.87
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Idén őket veszi górcső alá az APEH

Az adóhatóság idén kiemelt figyelmet fordít a hazai húsipar ellenőrzésére. A hivatal eljárásaiban azt vizsgálja, hogy az állattenyésztéssel, a feldolgozással, a húskészítmények előállításával foglalkozók, valamint a kis- és nagykereskedők eleget tettek-e adófizetési kötelezettségüknek.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy az adóhatóság az esztendő első háromnegyedében nagyjából kétszáz húsipari vállalkozást ellenőrzött, és az esetek felében észlelt valamilyen szabálytalanságot. A szakma szerint ugyanakkor szigorúbb fellépésre volna szükség.

Minden összefüggésben csökkent a kutatók által mért vallásos hit Magyarországon - írja a Népszabadság egy bécsi közvélemény-kutató és partnerintézetei által tizennégy volt szocialista országban reprezentatív mintán végzet kutatásra hivatkozva. A tíz évvel ezelőtt végzett hasonló felméréshez képest 5 százalékkal csökkent, s most 15 százaléknyi azoknak az aránya Magyarországon, akik nagyon vallásosnak tartják magukat. Ennél nagyobb mértékben csökkent a rendszeresen templomba járók aránya, 26,5-ről 19 százalékra. Az előbbi adatok összevetéséből az tűnik ki, hogy a rendszeresen templomba járók jelentős része nem nagyon vallásos.

"Majd lesz Orbán Takarodj is" mondta Orbán Viktor az orbanviktor.hu internetes oldalon megjelent videó tanúsága szerint, mikor arról kérdezték, mi a véleménye arról, hogy a szélsőjobboldali elemek jobboldalinak mondják magukat, és úgy tesznek, mintha egy oldalra tartoznának a Fidesz vezetőjével - írja az Index. A Fidesz elnöke szerint tiszteletben kell tartani mindenkinek azon jogát, hogy meghatározza, eldöntse magáról: kicsoda és milyen csoportba tartozik. Rosszakarattal persze, mondta Orbán, a különálló dolgokat is össze lehet mosni. Szerinte a hasonlóság csupán annyi, hogy ezek az emberek is elégedetlenek a mai magyarországi helyzettel.

A Napi Gazdaság szerint érdemes megtámadni az adóhatóságnak a vagyonosodási vizsgálatok során hozott határozatait, mert az esetek felében azokat visszadobják az illetékes szervek. A jelek szerint egyelőre csak verbálisan támadják szocialista képviselők a vizsgálati módszereket, módosító indítvánnyal nem készülnek, ellenben hamarosan tárgyalóasztalhoz ülnek a PM és az APEH képviselőivel. Nem tudni egyelőre, mit gondolnak viszont a csökkentett áfáról, amely elől az utolsó akadályok is lassan elhárulnak, hogy Európa-szerte alkalmazhassák azt a tagállamok. Kovács László adóügyi biztos szerint Magyarországnak 54 millió euróba kerülne egy százalékpont adócsökkentés a meghatározott ágazatokban.

A Világgazdaságban arról olvashatunk, hogy legfeljebb 6,7 kilométerrel bővülhet jövőre a magyarországi sztrádahálózat, ez egyben azt is jelenti, hogy az utóbbi évek negatív átadási rekordja lesz 2009-ben. Ugyanakkor a választási évben ismét rengeteg szakaszt helyeznek forgalomba: ha minden projekt a tervezett határidőre elkészül, akkor mintegy kétszáz kilométernyi autópálya-szakasszal bővül a hazai hálózat. Az idén egyébként összesen közel 78 kilométernyi új gyorsforgalmi utat vehettek birtokukba az autósok.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×