eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Orbán: "Érzéki csalódás, amiben most szenvedünk"

Orbán Viktor nem érzi úgy, hogy a Fidesz "ugyanannak a csapatnak a mezében" játszana, együtt a szélsőjobboldallal.

Az orbanviktor.hu OV TV rovatába felkerült videó szombaton készült, amikor Orbán Viktor autóval éppen a XIV. Polgári Gondola rendezvényére tartott. A pártelnöktől azt kérdezték, mi a véleménye arról, hogy a szélsőjobboldali Budaházy György, Vona Gábor vagy Toroczkai László jobboldalinak mondja magát, és úgy csinál, mintha egy térfélen játszana vele. A Fidesz elnöke szerint ez nem így van, "érzéki csalódás, amiben most szenvedünk", de rosszakarattal még az egymástól nyilvánvalóan különálló dolgokat is össze lehet mosni.

Hangsúlyozta: tiszteletben tartja mindenkinek a jogát arra, hogy meghatározza, kicsoda, "származásra, fajra, vallásra való tekintettel", hogy eldöntse, jobboldalinak vagy baloldalinak tartja magát, ugyanakkor úgy vélekedett, hogy vannak olyan emberek, akik azt hiszik magukról, hogy jobboldaliak, de amikor jobboldali kormány van, akkor "hirtelen nem is annyira jobboldaliak, hanem akkor valahogy a másik társasággal lesznek", de akkor is csak látszólag.

"Engem ez nem téveszt meg és nem is érzem úgy, hogy ugyanannak a csapatnak a mezében játszanánk" - tette hozzá Orbán Viktor.

A Fidesz elnöke szerint annyiban tűnnek egy térfélen lévőknek, hogy ezek az emberek is elégedetlenek a magyarországi helyzettel, ők is frusztráltak, és ők is kormányban látják a hibát.

Senkinek se legyenek illúziói, ha jön egy polgári kormányzás, amely a lehetőségekhez képest a legjobban teljesít, nem lesz ilyen "hazug, kiégett, tehetségtelen, álszent és ripacskodó, mint a mostani kormányzat", attól még ez nem fog mindig tetszeni ezeknek az embereknek - közölte Orbán Viktor.

"Majd lesz Orbán, takarodj is természetesen, és a torkok ugyanazok lesznek, ahonnan ezek a hangok jönnek, mint amelyek most, azt hiszem" - fogalmazott a Fidesz elnöke, aki utalt arra, volt miniszterelnökként tudja, hogy a hatalmat gyakorlókkal szemben milyen indulatok fogalmazódnak meg időnként.

A Fidesz vezetője arról is beszélt, hogy szerinte miről szól valójában az a vita, amely a Fidesz, vagy a jobboldal esetleges kétharmados választási győzelméről folyik. "A mostani vezetők tekintélyes része szerintem azt gondolja, hogy ha bekerül a következő parlamentbe, akkor a mentelmi jog megvédi őt attól, hogy a nép - nem a Fidesz, hanem, hogy magyar nép - megkérdezze, hogy barátom, hogy is állunk a felelősség kérdésével" - mondta, utalva arra, hogy az alkotmány és más kétharmados törvények mellett a képviselők mentelmi jogának

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×