eur:
389.29
usd:
362.66
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Heti egymillió forintot nyerhet, ha mindig kér számlát!

A Szerencsejáték Zrt. olyan akciót készít elő, amelyben a szolgáltatásról szóló számla számát beküldők között hetente tízszer egymillió forintot sorsolnának ki - értesült a Népszabadság. Ezzel arra próbálnák ösztönözni az embereket, hogy például fodrásznál, kozmetikusnál vagy egy gumiszerelés után elkérjék a számlát.

Az akcióhoz évi 520 millió forint kellene. A lap úgy tudja, hogy az ötlet nem a Szerencsejáték Zrt.-é, hanem a kormányé. Az akció nem példa nélküli a világban. Hasonló programok - a hazaitól azért elérő változatban - Horvátországban és Japánban is futottak/futnak. A tervekkel kapcsolatban a Szerencsejáték Zrt. sajtóosztályát is megkeresték, ahol azt a választ kapták, hogy "az információt nem áll módunkban sem cáfolni, sem megerősíteni."

A Magyar Nemzet az OECD legfrissebb jelentését idézi, amely szerint Magyarországon túl alacsony a diplomások aránya. A kormány szerint javul a helyzet, hiszen az idén szinte már mindenkit felvettek, aki jelentkezett, a valóságban azonban az oktatási tárca megszorító intézkedései miatt évről évre kevesebb hallgató nyer felvételt, a bejutási arány csupán azért magas, mert a jelentkezők száma is csökken. A Magyar Nemzet szerint az utóbbi fő okozója is a kormányzati politika: a fiatalokat a korábbi években az államilag támogatott keretszám drasztikus csökkentése, az idén a jelentkezéskor érvényben lévő tandíjtörvény riasztotta el a tanulástól.

Az Index arra figyelmeztet: a legtöbb számítógépes vírusfertőzést az okozza, hogy a felhasználók - valamilyen ingyenes tartalom reményében - hasznos szoftvereknek álcázott kártevőket telepítenek számítógépükre. Szeptemberben öt trójai is bekerült a kártékony programok tízes toplistájába, amelyet a NOD32 vírusirtó gyártója, az ESET állított össze. Ezek a kártevők fájlokat törölnek, felülírják a merevlemezt, a támadónak távoli hozzáférést biztosítanak a megfertőzött rendszerhez. Általában játéknak vagy valamilyen hasznos segédprogramnak álcázzák őket, és számos változatuk nem kémkedik, hanem csak kéretlen reklámokat jelenít meg a számítógépen. Ezért tehát óvatosnak kell lenni a segédprogramok telepítésekor, különösen akkor, ha a szoftver gyártója ismeretlen - figyelmeztet az ESET. Be kell pötyögni a Google keresőjébe a program nevét, és ha elégedetlen felhasználói reakciók kerülnek elő, nem érdemes telepíteni a szoftvert.

A Világgazdaság arról ad hírt, hogy a világ egyik vezető IT-szolgáltató és -tanácsadó cége hoz szolgáltató központot Magyarországra. Az indiai-amerikai Cognizant 2010-ig kétszázötven magasan kvalifikált munkaerőt igénylő állást teremt Budapesten. A társaság közel negyven országban van jelen, alkalmazottainak száma 58 ezer, tagja a NASDAQ százas indexnek és az S&P 500-nak. A regionális szolgáltató centrumok magyarországi létesítése iránt folyamatos a külföldi vállalatok részéről az érdeklődés; jelenleg is több tárgyalás zajlik 500-600 munkahelyet teremtő projektekről. Vannak köztük újak és bővítési tervek is. Jelenleg elsősorban nagyvállalatok pénzügyi szolgáltató központjának betelepedéséről folynak a tárgyalások.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
A kormánydöntések nehéz öröksége feszíti a magyar gazdaságot

A kormánydöntések nehéz öröksége feszíti a magyar gazdaságot

A külkereskedelmi egyenleg tavalyi javulását nagyjából azonos mértékben határozta meg két tényező: egyszerre estek be a 2022-es rekordszintekről az energiahordozók árai, valamint a magas infláció miatt beszakadó lakossági fogyasztás miatt csökkent az import. A kormányzat egyes intézkedései – például az ársapkák – ráadásul fenntartották a cserearány-romlás egyensúlyromboló hatását, a gazdaság középtávon meg is fizeti ennek árát magasabb államadósság és finanszírozási költségek formájában, ami végül alacsonyabb növekedési potenciállal jár együtt – derül ki az Európai Bizottság egyensúlytalansági jelentésének egyik elemzéséből.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×