eur:
400.57
usd:
369.04
bux:
74544.91
2024. október 21. hétfő Orsolya

Tovább csúszhat a 4-es metró átadása

Újraindította a 4-es metró alagútfúrási munkálatait a Bamco konzorcium - mondta az InfoRádiónak a DBR Metró Projektigazgatóság szóvivője. Pető Szabolcs megerősítette: a beruházás elkészül a 2011-es határidőre, legfeljebb nem az év közepén, hanem az év második felében kerül átadásra az új vonal.

Jogfenntartással fizeti ki a DBR Metró Projekt Igazgatóság a néhány nappal korábban a munkálatait ideiglenesen felfüggesztő Bamco konzorcium követeléseit. Ez azt jelenti, hogy a döntnöki bizottsági határozatokban javasolt 13 millió euró (hozzávetőleg 3 milliárd forint) összeget a Bamco konzorcium megkapja ugyan, ám a DBR választott bírósághoz fordul és amennyiben a bíróság alacsonyabb összeget ítél meg, úgy a különbség visszavonható.

A megállapodás hatására a Bamco a következő napokban fokozatosan felveszi a munkát, ám egyes részberuházások, például a Gellért téri vasúti átkötőalagút építése továbbra is áll majd, mivel erre még nem rendelkezik engedéllyel - mondta az InfoRádiónak a DBR Metro Projektigazgatóság szóvivője.

A Fővám téri állomás sorsa is megoldódni látszik: az ottani peronalagutak, és ezáltal az egész állomás megépítésének módosulásáról szóló engedélykérelmet a Hídépítő a napokban nyújtja be a Nemzeti Közlekedési Hatósághoz, a jóváhagyás legkésőbb decemberig megszülethet - tette hozzá Pető Szabolcs.

Hanganyag: Szépvölgyi István

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Csak megrendezték - ez a legvadabb hiedelem a Fico-merényletről

"Csak megrendezték" - ez a legvadabb hiedelem a Fico-merényletről

A szlovákiai SCIO ügynökség felmérése szerint minden hetedik szlovák állampolgár úgy véli, hogy a Robert Fico miniszterelnök elleni merénylet valójában meg sem történt. A kormányfő közben cáfolta azokat a híreket, melyek szerint jelentést kért a szlovák titkosszolgálattól az ellene májusban elkövetett merényletről.

Kaiser Ferenc: Ukrajna néhány atomtöltettel nem tudja megijeszteni Putyint

Ukrajna néhány héten belül atomfegyvereket állíthat elő, ha Oroszország úgy dönt, megkísérel egy újabb offenzívát Kijev ellen – állította a Bildnek egy magas beosztású ukrán tisztviselő. Az ukránok szerint megvan az anyag és a tudás az atomfegyverek előállításához. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense az InfoRádióban azt mondta: Ukrajna valóban tudna nukleáris fegyvert építeni, Oroszországgal azonban nem tudná felvenni a versenyt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.21. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Bizonytalan nyitás jöhet az európai tőzsdéken

Bizonytalan nyitás jöhet az európai tőzsdéken

Felemás hangulatban indul a kereskedés hétfőn az európai tőzsdéken, a DAX csökkenéssel nyitott, viszont a BUX felülteljesítő, erősödik a nyitást követő percekben. Az ázsiai részvénypiacokon a kínai tőzsde emelkedik ma, a befektetők a kínai jegybank lépéseire figyelnek az élénkítő lépések közepette, ezen kívül egy német ipari termelői infláció izgalmas délelőtt, viszont fontosabb vállalati negyedéves gyorsjelentés nem lesz. Itthon a hét eseménye az MNB kamatdöntése lesz kedden. A Portfolio által megkérdezett elemzők szerint változatlanok maradhatnak a kamatok, a Magyar Nemzeti Bank holnapi ülésén aligha folytatja a kamatcsökkentést

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 21. 08:02
2024. október 21. 07:50
×
×
×
×