eur:
389.39
usd:
362.7
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Magyarországi kínai éttermekben is találtak melamint

A hétvégi vizsgálatok során több kínai étteremben is találtak az egészségügyi határérték alatti mennyiségű melamint tartalmazó készítményt az élelmiszerbiztonsági szakemberek - mondta az InfoRádiónak Süth Miklós. Az országos főállatorvos hozzátette: a szombaton talált, melaminnal szennyezett Nestlé termék hatósági vizsgálatának eredményei a hét közepére várhatók.

Több kínai étteremben is találtak az egészségügyi határérték alatti mennyiségű melamint tartalmazó készítményeket a hétvégi vizsgálatok során - közölte az InfoRádióval Süth Miklós.

Az országos főállatorvos elmondta: az élelmiszerbiztonsági szakemberek hatósági mintavételezést folytatnak a Nestlénél, mivel eddig önellenőrzés keretében, a forgalomba hozatal előtt vizsgáltatott a cég. A szombaton egy gyáli raktárban talált, melaminnal szennyezett Nestlé termék hatósági vizsgálatának eredményei a hét második felére várhatók - tette hozzá.

Ha az öt és fél tonna, Thaiföldről származó termék laboratóriumi vizsgálata megerősíti a határérték feletti mennyiséget, akkor a teljes szállítmányt megsemmisítik - emelte ki Süth Miklós.

Gyálon szombaton találtak egy raktárban forgalomba még nem került kávéízesítőt. A tejpor nem Kínából, hanem Thaiföldről érkezett.

Hanganyag: Sigmond Árpád

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×