eur:
388.83
usd:
360.17
bux:
68177.9
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

A fél várost lezárják a NATO-tanácskozásra - amit érdemes elkerülni

Jelentős forgalomkorlátozásra kell számítani a fővárosban, mert idén Budapest rendezi az ősszel esedékes NATO informális védelmi miniszteri találkozóját, amelyre 41 delegáció érkezik. A csütörtökön kezdődő rendezvény miatt már hétfőtől több helyen forgalomkorlátozás lép életbe.

Tilos megállni hétfő este héttől az Apáczai Csere János utcában, a pesti alsó rakparton a Közraktár utca és a Garibaldi utca között a felhajtókon is, a Szende Pál utcában, a Deák Ferenc utca és a Pesti Barnabás utca mindkét oldalán.

Szerdán hajnaltól nem lehet megállni a Kossuth térnél a Balaton utca és a Szalai utca mindkét oldalán, a Honvéd utca között az Alkotmány utca mindkét oldalán, valamint a Markó utcában.

Péntektől tilos megállni az Állatkerti körút mindkét oldalán, a Hősök teréne és az Állatkerti körút valamint a Műcsarnok között és a műjégpálya előtt.

A felsorolt utcákat csütörtöktől a forgalom előtt is lezárják. Számítani kell arra is, hogy a delegációk közlekedése miatt a fővárosban több utat is szakaszosan lezárnak. Várhatóan csütörtök délelőtt és péntek délután időszakosan lezárják a 4-es főút Ferihegyre vezető szakaszát, az Üllői út, a Haller utca, a Közraktár utca, Soroksári út, a közraktár utca, a pesti alsó rakpart egy részét, valamint Erzsébet körutat, a Teréz körutat és az Andrássy utat is.

Pénteken is számítani kell hasonló lezárásokra delegációk közlekedése miatt. Emellett ideiglenesen kétirányúsítják péntektől az V. kerületben az Aranykéz utcát, a Régiposta utcát és a Galamb utcát.

A találkozóra összesen 41 delegáció érkezik Budapestre, a rendőrség által bevezetett fokozott ellenőrzések és forgalomelterelések miatt jelentős dugókra lehet számítani, ezért aki teheti, inkább a tömegközlekedést használja.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentette az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indíthatja a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×