eur:
400.15
usd:
368.4
bux:
0
2024. október 21. hétfő Orsolya

Orbán: A baloldal szellemileg és politikailag kiégett

A baloldali konglomerátum "szellemileg és politikailag kiégett", a jobboldal viszont tettre kész, cselekedni akar és vannak tervei, ambíciói az ország bajainak orvosolására - mondta Orbán Viktor a XIV. Polgári Gondola rendezvényén.

A Fidesz elnöke szerint új korszak kezdődik a világban és Magyarországon. Orbán Viktor a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület rendezvényén úgy fogalmazott: az országban a változást pártja hozhatja el, miután a baloldal szellemileg és politikailag is kiégett, a jobboldal viszont tettre kész, és vannak tervei az ország problémáinak megoldására.

A volt kormányfő azt mondta: a többi között szükség van arra, hogy a megválasztott képviselők valóban képviseljék az emberek érdekeit.

Különösen fontosnak nevezte a szociális egyensúly megteremtését, hogy a családok úgy érezhessék, semmi nem veszélyezteti létfenntartásukat.

A Fidesz elnöke arról is beszélt, hogy gyarapítani kell a vállalkozó magyarok számát, mert ez segítheti elő a gazdasági növekedést az országban, hiszen az állam erre képtelen.

Orbán Viktor szerint az a veszély fenyeget, hogy az ország megmarad a bugyuta, ostoba kommunikációs eszközökkel kormányzó államvezetés.

A volt miniszterelnök hangsúlyozta a baloldali konglomerátum "szellemileg és politikailag kiégett", kimerültek a szellemi tartalékaik. "Kiüresedtek az érveik, kifáradtak a szövetségeik, elpuffantak a jelmondataik, belefáradtak saját kormányzásukba, kudarcaikba, hazugságaikba, saját belső vitáikba, és talán meg is csömörlöttek azoktól. Utálnak mindent és mindenkit: az országot, egymást, bennünket, talán még egy kicsit saját magukat is" - fogalmazott a Fidesz elnöke.

Orbán Viktor a helyzetet úgy jellemezte: "égett szag terjeng" a politikai életben.

A helyes irány a polgári és nemzeti gondolat megerősítése, ehhez a nemzetközi feltételek kedvezők - emelte ki.

MSZP: a Fidesz kiiratkozik Európából

Nyakó István, az MSZP szóvivője szerint Orbán Viktor "tovább álmodik a maga királyságának eljöveteléről".

"Nem árt azonban, ha tudja, nemcsak Magyarországon, de a demokratikus Európában, sőt a saját európai uniós pártszövetségében is számot kell adnia viselt dolgaikról" - mondta a szocialista politikus, aki szerint ez egyet jelent azzal, hogy a Fidesz kiiratkozik Európából, azaz az európai demokratikus pártok sokszínű, de az ilyen módszereket elutasító, megvető közösségéből.

Hanganyag: Litauszky Balázs

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: Ukrajna néhány atomtöltettel nem tudja megijeszteni Putyint

Kaiser Ferenc: Ukrajna néhány atomtöltettel nem tudja megijeszteni Putyint

Ukrajna néhány héten belül atomfegyvereket állíthat elő, ha Oroszország úgy dönt, megkísérel egy újabb offenzívát Kijev ellen – állította a Bildnek egy magas beosztású ukrán tisztviselő. Az ukránok szerint megvan az anyag és a tudás az atomfegyverek előállításához. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense az InfoRádióban azt mondta: Ukrajna valóban tudna nukleáris fegyvert építeni, Oroszországgal azonban nem tudná felvenni a versenyt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.21. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×