eur:
389.58
usd:
363.47
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Népszavazás: gyalogos- vagy autós híd épüljön a Dunán?

Népszavazásra készülnek a szigetmonostoriak - mondta az InfoRádiónak az akciót kezdeményező Nádas Zsolt, a Horányért Egyesület elnöke. A kérdés, hogy kitartsanak-e a Megyeri híd építése kapcsán kialkudott kis autóshíd építése mellett, vagy megelégedjenek a szentendrei Határcsárdához tervezett gyalogos és kerékpáros átkelővel.

Nem értenek egyet a szigetmonostori lakosok és a helyi önkormányzat abban, hogy gyalogos- vagy autós híd vezessen-e hozzájuk Szentendréről - mondta az InfoRádiónak a Horányért Egyesület elnöke.

Nádas Zsolt hozzátette: azért kezdeményeztek népszavazást, mert felhatalmazást szeretnének a lakosságtól kapni arra, folytassák-e a harcukat, vagy megelégedjenek a roppant költséges, de "semmire sem jó" kerékpáros és gyalogoshíddal, és a hozzá tartozó kompenzációval.

A népszavazás november végére vagy decemberre várható, az aláírásgyűjtő íveket már hitelesítette a helyi jegyző - mondta a Horányért Egyesület elnöke, aki szerint a Megyeri híd megépülése miatt a Szigetmonostornak és Szentendrének járó kompenzáció egyes elemeinek összértéke meghaladja a tervezett autós hídét.

Nádas Zsolt szerint a legfontosabb, hogy megegyezzenek Szentendrével, amely a híd megvalósulásának "fő gátja évek hosszú sora óta".

Hanganyag: Szépvölgyi István

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×