eur:
389.67
usd:
362.1
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Sztrájkot kezdenek hétfőn az egri kórház dolgozói

Határozatlan idejű sztrájk kezdődik hétfőtől az egri Markhot Ferenc Kórházban - jelentette be az InfoRádióban az egri Egészségügyi Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének vezetője. Az akcióra azután kerül sor, hogy az ÁNTSZ a hét elején megadta az engedélyt a HospInvest Zrt.-nek a kórház üzemeltetésére.

Szerdán úgy döntött az egri Markhot Ferenc kórházban működő EDDSZ, hogy október hatodikától határozatlan idejű sztrájkot indít - jelentette be az InfoRádióban Hegyaljai Judit, az alapszervezet vezetője. Elmondta azt is, még nem látták az ÁNTSZ által kiadott engedélyt, amelyre a HospInvest hivatkozik.

Kifejtette: szeretnénk azonban érthetővé tenni, hogy az ellátás még a sztrájk alatt is magasabb színvonalú lesz, mint amit a HospInvest biztosítana.

Hogy mennyien vennének részt a munkabeszüntetésben, azt még nem tudják. A sztrájk alatt figyelembe fogják venni az ÁNTSZ ellátásra vonatkozó minimumfeltételeit, a sürgős eseteket és a fekvőbetegek ellátását nem érinti a megmozdulás - jelentette ki Hegyaljai Judit.

A kórház dolgozói azt várják, hogy a megyei bíróság kimondja: miután érvénytelen volt a HospInvest pályázata, érvénytelen a velük kötött szerződés is. Reméljük, annak semmisségét még a szerződés életbe lépése, november elseje előtt kimondja a bíróság - szögezte le Hegyaljai Judit.

A Heves Megyei Bíróság szeptember közepén helyezte hatályon kívül a megyei önkormányzat azon határozatát, amely a HospInvest Zrt.-t nyilvánította az egri kórház vagyonkezelésére kiírt pályázat győztesévé. A cég pályázati dokumentációjához csatolt banki igazolás nem felelt meg a pályázati kiírásban foglaltaknak.

Hanganyag: Gál Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×