eur:
389.39
usd:
361.75
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Országos betörőbandára csapott le a Nemzeti Nyomozó Iroda

Sorozatbetörő csoportra csapott le a Nemzeti Nyomozó Iroda. A szervezet különleges ügyek osztályának vezetője az InfoRádiónak azt mondta: az elkövetők 2005-től 2006 novemberéig országszerte követtek el betöréseket. Mihály Csaba hozzátette: főként aranyékszereket és készpénzt loptak.

Sorazatbetörő csoportra csapott le a Nemzeti Nyomozó Iroda. Mihály Csaba, a szervezet különleges ügyek osztályának vezetője az InfoRádiónak elmondta: ez a csoport gyakorlatilag 2005-től 2006 novemberéig dolgozott. A betörésekre szakosodtak, tevékenységük országos volt, így nehéz volt felderíteni őket.

Az osztályvezető kifejtette, az elkövetők zárfésűs módszert alkalmaztak, így nem hagytak maguk után semmiféle roncsolásos nyomot. Elsősorban aranyékszereket és készpénzt kerestek, és az ajtót maguk után bezárva távoztak.

A tulajdonos, aki nem feltétlenül viselte sűrűn ezeket az ékszereket, nem is feltétlenül vette észre azonnal ékszereinek eltűnését, és nem is gondolt arra, hogy azokat netalántán ellopták - mutatott rá Mihály Csaba. Hozzátette, a hátrahagyott nyomokat pedig a sértett akaratlanul is eltűntette.

A csoport egyik ágát épp betörés közben érték tetten a rendőrök, a másik a szolnoki városi rendőrkapitányság munkája nyomán került látótérbe - mondta el a szakember. Megjegyezte, többségük visszaeső bűnelkövető, de a tagok eltérő számú betörésben vettek részt, ezért hogy milyen büntetés vár rájuk, azt egyelőre nem tudhatjuk.

Hanganyag: Szabó Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×