eur:
389.35
usd:
363.6
bux:
68049.3
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Megindult a forgalom a Megyeri hídon - a nap információi

Megindult a forgalom a 63 milliárd forintból elkészült Megyeri hídon. Átalakította a BKV menedzsmentjét a cég 1 hónapja kinevezett vezérigazgatója. Mélyreható és alapos változást sürget a magyar politikai életben a Fidesz elnöke. Orbán Viktor a honlapján megjelent videó-interjúban ismét az előrehozott választások mellett érvelt. A nap legfontosabb hírei.

Megindult a forgalom a 63 milliárd forintból elkészült Megyeri hídon. Reményik Kálmán, a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta: a több mint 1800 méter hosszú híd 5 részből áll, és a 2-es és a 11-es számú főutat köti össze.

Átalakította a BKV menedzsmentjét a cég 1 hónapja kinevezett vezérigazgatója - értesült az Index. Kocsis István általános helyetteseként maga mellé emelte Balogh Zsolt korábbi megbízott vezérigazgató-helyettest. Az értesülés alapján Regőczi Miklós értékesítési vezérigazgató-helyettes elveszíti magas beosztását, egyes hírforrások szerint mai utolsó munkanapja után távozik a cégtől. Olti Ferenc, a 4-es metrót felügyelő vezérigazgató-helyettesi poszt után külső tanácsadóként dolgozhat a jövőben, és távozik a DBR Metró Projektigazgatóság vezetője, Balogh Árpád is, helyét Klados Gusztáv operatív menedzser veszi át. Közben a BKV-szakszervezetei felszólították a Fővárosi Közgyűlést, mint a vállalat tulajdonosát, hogy vizsgálja meg a közösségi közlekedésben kialakult állapotokat és tegyen meg mindent a finanszírozási kérdés megoldásáért. Az érdekképviseletek szerint jelenleg a budapesti közlekedésnek nincs pénzügyi koncepciója, a járművek műszaki állapota siralmas és a tulajdonos felelőtlen kijelentései csak tetézik a bajt.

Mélyreható és alapos változást sürget a magyar politikai életben a Fidesz elnöke. Orbán Viktor a honlapján megjelent videó-interjúban ismét az előrehozott választások mellett érvelt. A volt kormányfő hangsúlyozta: az SZDSZ magatartása meggátolja, hogy gyors politikai változás menjen végbe. Úgy vélte: rejtett koalíció működik a törvényhozásban, hiszen a szocialista és szabaddemokrata képviselők - pozíciójuk megőrzése érdekében - együttműködnek. A Fidesz elnöke szerint emiatt egyre súlyosabb a szociális válság Magyarországon.

Egy friss felmérés szerint a Fidesz elnök jobban odafigyel az emberek problémáira, érthetőbb, hitelesebb és őszintébb, mint a kormányfő. Orbán Viktor és Gyurcsány Ferenc imázsprofilját a Századvég és a Forsense készítette el. A reprezentatív kutatásban szeptember 15-s és 23-a között 1000 embert kérdeztek meg; a hibahatár +/- 3,1 százalék.

Toplistát készíttet a legélhetőbb, legszerethetőbb, legsikeresebb településekről az önkormányzati miniszter. Gyenesei István a helyi önkormányzatok napja központi rendezvényén, a Somogy megyei Marcaliban azt mondta: a lista az első felelős magyar kormány belügyminiszteréről, Szemere Bertalanról a "Szemere Index" nevet kapja majd.

Egy 400 megawatt kapacitású lignittüzelésű blokk építésére hozott létre projekttársaságot a Magyar Villamos Művek Zrt. és a Mátrai Erőmű. A beruházás tervezett értéke 200 milliárd forint. A cég vezetői a szerződés aláírása után azt közölték: a beruházás 2015-re valósul meg.

Az Egyesült Államok elnöke az amerikai gazdaság hosszadalmas szenvedését jósolta arra az esetre, ha a törvényhozás nem szavazná meg a pénzügyi szektor talpra állítását célzó több száz milliárd dolláros állami segélycsomagot. A piacokat mégis némileg megnyugtatta George Bush beszéde, nem folytatódott a 700 milliárd dolláros csomag hétfői kongresszusi elutasítását követő pánik az amerikai, és ennek hatására az európai tőzsdéken. Nyers Rezső, a Magyar Bankszövetség főtitkára szerint a pénzügyi válság közvetlen hatása a magyar gazdaságra és bankrendszerre elenyésző.

Tíz százalék alatt maradt az elutasított magyar vízumkérelmek aránya az elmúlt egy évben a budapesti amerikai nagykövetségen. Ha helytállóak a távirati iroda követségi forrásból szerzett értesülései, akkor ezzel a vízummentességhez szükséges utolsó kritériumot is teljesíti Magyarország. Az amerikai nagykövet és a magyar igazságügyi miniszter holnap írja alá a vízummentességhez szükséges utolsó megállapodást, a bűnügyi adatok cseréjéről szóló egyezményt.

Brüsszelben az almatermelők és -feldolgozók problémáinak enyhítésére kivágáshoz kért uniós különtámogatást Magyarország és Lengyelország. A tagállamok mezőgazdasági minisztereinek találkozója után Gráf József azt mondta: a magyarországi feszültségeket a tavalyi aszály és fagy okozta, mert a terméskiesés miatt a feldolgozóknak körülbelül 50 forint/kilogrammos áron külföldről kellett vásárolniuk alapanyagot, miközben az almasűrítmény piaci ára a felére csökkent.

Még idén aláírják a Déli Áramlat gázvezeték magyar szakaszát majdan üzemeltető vegyes vállalat létrehozásáról szóló dokumentumokat - közölte az orosz miniszterelnök-helyettes. Viktor Zubkov a magyar-orosz gazdasági kormányközi bizottság moszkvai ülése után arról is beszélt, hogy Oroszország részt vesz a paksi atomerőmű korszerűsítésében, élettartamának meghosszabbításában.

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×