eur:
389.69
usd:
363.8
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Egyházi tanácskozás a tömegtájékoztatásról

A katolikus egyház és a média kapcsolata a fő téma az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsának (CCEE) közgyűlésén, Esztergomban - mondta Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek, a CCEE elnöke a kedden kezdődő eseményt megelőző budapesti sajtótájékoztatón.

Erdő Péter beszámolt arról, hogy az európai országokban a CCEE kezdeményezésére felméréseket végeztek a katolikus egyház és a tömegtájékoztatás viszonyáról, amelynek egyik fontos kérdése, hogy a tömegtájékoztatást, beleértve a legújabb technikai eszközöket, miként használja az egyház.

A bíboros hangsúlyozta: az új technikai kihívások "eleven és gyors reakciót" igényelnek az egyháztól, ezért jövőre a katolikus tömegtájékoztatási világnapon is erről esik majd szó.

Az új technológiák megváltoztatják a tömegtájékoztatás szerepét a társadalomban, a tömegkommunikációs eszközöket azonban csak a közjó érdekében lehet használni - idézte a tömegtájékoztatás pápai tanácsa elnökének nyilatkozatát Erdő Péter.

Soha nem volt még annyi bíboros - szám szerint 14 - egy időben Magyarországon, mint ahány részt vesz a négynapos esztergomi rendezvényen.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×