eur:
389.76
usd:
365.18
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Újabb útfelújítások nehezítik a közlekedést Budapesten

Újabb útfelújítások kezdődnek a fővárosban. Mától a csepeli Szabadkikötő út egy szakaszán lépnek életbe forgalomkorlátozások, a jövő év elejétől pedig sem a Margit hídon, sem a Szabadság hídon nem lehet autóval áthajtani.

A főváros ebben az évben összesen 38 útszakaszt újít fel 22,4 kilométer hosszúságban, ezek több mint felével készültek el eddig. A maradék 14 szakasz munkálatai miatt a legtöbb helyen sebességkorlátozásra és félpályás útlezárásra kell számítani.

November elejéig a fővárosban még további tizenegy szakaszon lesz útszűkület felújítás miatt, de a forgalmat szinte mindenhol akadályozzák a munkálatok.

Budán a III. kerületben is lesznek útlezárások. Az Erdőalja utat a Viharhegyi út és a Királylaki út között a felújítás idejére teljesen lezárják.

Pesten öt kerületet érintenek az útfelújítások; a IX., a XV., a XVIII., a XX. és a XXI. kerületben összesen nyolc útszakaszon lesznek sávszűkületek.

Várhatóan október végén adják át Kispesten a Kassa utca Pozsonyi utca és Kolozsvár utca közötti szakaszát, Pesterzsébeten a Kossuth Lajos utcát, Csepelen az Erdőalja utcát a Völgy utca és a Szent István utca között, és Ferencvárosban a Haller utca 88-tól a Nagyvárad térig tartó útszakaszt.

Öt hónapon keresztül egyszerre két híd is le lesz zárva, amely tovább nehezíti majd az autós közlekedést. A Margit hidat 2009 januárjában zárják le, ekkor viszont még nem fejeződik be a Szabadság híd felújítása, amit 2009 májusára terveznek.

Segíthet az M0-ás

Enyhítheti viszont a nehézségeket, hogy hamarosan forgalomba helyezik az M0-ás elkerülő út részeként a Megyeri hidat, amely Pesten az M0-ás autóúthoz, Budán pedig a 11-es főúthoz csatlakozik, ahonnan a Batthyány utcán és a Szentendrei úton keresztül vezetik a belvárosba a forgalmat.

Az útfelújítások mellett a 4-es metró építése és az ezzel összefüggő egyéb beruházások is akadályozzák a budapesti forgalmat. A Móricz Zsigmond körtérnél a 61-es villamos vágányának építése miatt vágányzár lesz, a Bartók Béla úton a körtér és a Szent Gellért tér között mindkét forgalmi sávot lezárják december elején.

A budai főgyűjtőcsatorna építése miatt jelenleg is teljes hosszában le van zárva a budai alsó rakpart. A Petőfi híd és a Szabadság híd közötti részt azonban várhatóan még ez év végén visszaadják a forgalomnak.

Hétfőtől várhatóan november végéig a csepeli Szabadkikötő út egy szakasza három sávra szűkül, amelyen váltakozó rend szerint haladhat majd a forgalom. A három sávból kettőt a reggeli csúcsidőben Budapest belvárosa felé, délután pedig Csepel központjának irányába lehet majd használni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×