eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Minden országgyűlési párt támogatja az adatvédelmi biztos jelölését

Minden országgyűlési párt támogatja Jóri András adatvédelmi biztossá választását, Sólyom László köztársasági elnök jelöltjéről az MSZP, a Fidesz, a KDNP, az MDF és az SZDSZ is igennel fog szavazni a parlamenti titkos szavazáson.

z MSZP-frakció egyhangúlag támogatja Jóri András adatvédelmi biztos-jelölt megválasztását - mondta Göndör István frakcióvezető-helyettes. A jelöltet múlt héten hallgatta meg a frakció, és Jóri András szakmailag győzte meg a szocialista képviselőket arról, hogy alkalmas a poszt betöltésére - tette a politikus.

A Fidesz és a KDNP álláspontját Navracsics Tibor, a Fidesz képviselőcsoportjának vezetője hétfői sajtótájékoztatóján közölte, miután a frakció meghallgatta az ombudsman-jelöltet. Navracsics Tibor elmondta: a meghallgatás során arról is megkérdezték Jóri Andrást, hogy a jelenleg folyó adatgyűjtési ügyben lát-e adatvédelmi problémákat.

Az MDF igennel fog szavazni Jóri András személyéről a hétfői titkos szavazáson - erről Hock Zoltán, a párt elnökhelyettese beszélt az MDF frakcióülését követően. Mint mondta: pártja egyhangú döntést hozott.

Az SZDSZ közleményben tudatta: az SZDSZ parlamenti frakciója reggeli ülésén meghallgatta az ombudsman-jelöltet és szakmai felkészültsége alapján alkalmasnak találja a poszt betöltésére; a hétfő délutáni parlamenti szavazáson támogatni fogja őt.

Jóri András 2001 óta ügyvédként praktizál, szakterülete az adatvédelmi-, az informatikai-, a gazdasági- és a társasági jog. Korábban, 1997 és 2000 között az adatvédelmi biztos mellett dolgozott szakértőként. Sólyom László köztársasági elnök június 25-én jelölte az ügyvédet adatvédelmi biztosnak. Személyéről - csakúgy, mint korábban - nem egyeztetett a parlamenti pártokkal.

Az államfő által korábban javasolt jelölteket az Országgyűlés már négy alkalommal leszavazta. A jelölt megválasztásához kétharmados többség kell.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×