eur:
400.07
usd:
368.12
bux:
74228.2
2024. október 19. szombat Nándor

Többfrontos harc a privatizáció ellen

A nemzeti vagyon megmentéséért és a privatizáció leállításáért tartottak demonstrációt civil szervezetek Budapesten, a Képviselői Irodaház melletti Olimpiai parkban. A KDNP elnöke ugyancsak a magánosítás ellen emelt szót.

A tüntetésen - amelyet az Élőlánc Magyarországért, az Összefogás a Magyar Lóversenyzés Jövőjéért Egyesület, a Professzorok Batthyány Köre, valamint több magánember hirdetett meg - elfogadtak egy kiáltványt. Ebben azt követelik, hogy az állami vagyonról szóló törvényt helyezzék hatályon kívül, és fogadjanak el egy új vagyontörvényt, de addig is a kormány függessze fel a privatizációt.

A nyilatkozatot eljuttatják az Országgyűlésnek, a kormánynak és a Pénzügyminisztériumnak. A demonstráción mintegy háromszázan vettek részt.

A KDNP is a privatizáció ellen

A további privatizáció felfüggesztésére szólította fel a kormányt a Kereszténydemokrata Néppárt. Semjén Zsolt, a párt elnöke és frakcióvezetője a KDNP pécsi kihelyezett frakcióülése után azt mondta: tudomása szerint már zajlik az energiaellátó rendszerek, valamint a vízkészletek kezelése miatt fontos vízművek magánosításának előkészítése, ez pedig alapvetően érinti az embereket, és beláthatatlan következményei lennének.

A politikus hangsúlyozta: ha a KDNP kormányzati pozícióba kerül, mindent megtesz annak érdekében, hogy a lakosság alapvető ellátását érintő privatizációs ügyleteket felülvizsgálja.

Hanganyag: Litauszky Balázs

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.21. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×