eur:
400.07
usd:
368.12
bux:
74228.2
2024. október 19. szombat Nándor

Fidesz: Friss kormányzásra van szükség

A Fidesz szerint a kis- és közepes vállalkozások működését, valamint a családok megélhetését is veszélyezteti a kormány jövő évi adótörvény-javaslata.

Tállai András, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője az InfoRádióban úgy fogalmazott: a kormány nemcsak a terhek csökkentésére, de adóemelésekre is készül a tervezet alapján. Hangsúlyozta: a kabinet célja a költségvetési egyensúly elérése.

Tállai András a munkavállalókra hátrányos javaslatnak tartja a többi között az egészségügyi hozzájárulás kiterjesztését a természetbeni juttatásokra, mert így a cégek várhatóan kevesebb üdülési csekket, vagy az étkezési utalványt biztosítanak majd. Hozzátette: a tervezet elfogadásához szükséges törvénymódosítások többségét szerinte nem szavazza meg az Országgyűlés.

A képviselőtársával együtt sajtótájékoztatót tartó Mádi László úgy fogalmazott: ez a koncepciótlan csomag egy bizonytalan kormány bizonytalan kísérlete arra, hogy megőrizze hatalmát, az országnak viszont friss és hiteles kormányzásra, ennek érdekében pedig előre hozott választásokra van szüksége.

A kormányszóvivő alaptalannak nevezte a Fidesz állításait. Daróczi Dávid azt mondta: jövőre emelkednek a reálbérek és gyorsul a gazdasági növekedés üteme.

A Pénzügyminisztérium pénteken ismertetett javaslatai alapján összességében 145 milliárd forinttal csökken majd az adóterhelés jövőre. Az elképzelések szerint megszűnik a különadó és 16-ról 18 százalékra emelkedik a társasági adó alapja.

Hanganyag: Litauszky Balázs

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.21. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×