eur:
389.59
usd:
361.74
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Mandur: A volt koalíciós partnerek keresik a közös pontot

Mandur László fontosnak tartja, hogy az elmúlt napok kemény hangvételű politikai nyilatkozatai után az MSZP és az SZDSZ tárgyalóasztalhoz ült, és tartalmi kérdésekről egyeztetett. A cél az, hogy a jövő évi költségvetést megszavazza a parlament - emelte ki az MSZP elnökségi tagja. Mandur László az InfoRádió Aréna című műsorában azt is közölte: nem igaz, hogy a kisebbségi kormányzás miatt leállt a törvényalkotási munka.

Az MSZP szeretne megegyezésre jutni az SZDSZ-szel - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Mandur László, a szocialista párt elnökségi tagja.

A politikus előrelépésnek tartja, hogy az elmúlt napok kemény hangvételű politikai nyilatkozatai után az MSZP és az SZDSZ csütörtökön tárgyalóasztalhoz ült. A megbeszélésen személyi kérdésekről nem volt szó, ez pedig azt jelzi, hogy az SZDSZ elfogadta azt az alaphelyzetet, hogy tartalmi kérdésekről kezdjenek beszélni - tette hozzá.

A volt koalíciós partnerek keresik a közös pontot, a lehetséges megoldásokról kezdtek egyeztetni - hangsúlyozta Mandur László.

Az MSZP elnökségségi tagja a jövő évi költségvetés elfogadását tartja a következő időszak legfontosabb feladatának, és kiemelte: a büdzsé elfogadásához szükséges parlamenti többséghez még pár hónap rendelkezésre áll.

Mandur László szerint nem igaz, hogy a kisebbségi kormányzás miatt leállt a törvényalkotási munka. Az MSZP-s politikus kifejtette: a tavasszal elfogadott 51 törvény közül 33 a kisebbségi kormány alatt született, míg az őszi törvényalkotási programban is 51 törvényjavaslat szerepel.

A kormány minden szerdán ülésezik, és döntéseket hoz, a parlamentnek pedig mindig volt elfogadott napirendje, és ez a hétfői ülésnapra is biztosítottnak látszik - emelte ki a szocialista képviselő.

Hanganyag: Exterde Tibor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×