eur:
390.69
usd:
366.51
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Ön is beleszólhat a honvédelmi stratégiába!

Novemberre várható kormányhatározat Magyarország átfogó, 10-15 éves katonai stratégiájáról. A civil szakértők által készített tervezetet társadalmi vitára bocsátották, ahhoz interneten keresztül bárki hozzászólhat - közölte a Honvédelmi Minisztérium szóvivője.

Bocskai István azután beszélt erről, hogy az Origo hírportál azt írta: a tárca a 20 millió forintért készített katonai stratégia kritikus megjegyzéseit és a konkrétumok jó részét kihúzta az anyagból.

A minisztérium ezzel összefüggésben arra hívta fel a figyelmet, hogy a katonai stratégia jelenlegi fázisában nem az a legfontosabb, hogy a mostani honvédelmi helyzetet elemezzék, hanem az, hogy távlati, strukturális célokat fogalmazzanak meg.

Címlapról ajánljuk

Súlyos gond merült fel az elektromos autózással kapcsolatban

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez - olvasható Európai Autógyártók Szövetségének (ACEA) hétfőn közzétett jelentésében.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Nagy napra ébredt a forint, letörheti a fontos szintet

Nagy napra ébredt a forint, letörheti a fontos szintet

Szerdán, azaz május elsején tartja kamatdöntő ülését az amerikai Fed, amelyet este 8 órakor ismerünk meg, és amint ma reggeli elemzésünkben rámutattunk: kulcsfontosságú az, hogy milyen üzeneteket fogalmaz meg a jegybank, amelyek világszerte komoly kilengéseket okozhatnak. A dollár kedd délután óta határozottan erősödött az euróval szemben, de ez egyelőre nem viselte meg a forintot. Sőt, szerda reggel meglódult az illikvid kereskedés mellett, és a jelek szerint készül letörni egy fontos technikai szintet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×