eur:
390.99
usd:
366.85
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Botrányos viszonyok a Montessori iskolában

Az oktatási rendszer 2013-ig tervezett fejlesztéseit veszi számba a Figyelő. Montessori iskola bezárását követelik szülők, akik feltárták, hogy a fizetős alapítványi iskolában milyen viszonyok uralkodnak - írja a Heti Válasz. A hvg az élsportolók visszavonulásának lehetőségeit vizsgálja. A hetilapok szemléje.

A Figyelő az oktatási rendszer 2013-ig tervezett fejlesztéseit veszi számba. Hosszabb távon a gazdasági versenyképességet egyértelműen az oktatás minősége határozza meg, első hallásra ezért akár üdvözlendő is lenne, hogy a nemzetközi felmérések szerint a ma legfeljebb stagnáló színvonalú magyar közoktatásba sok milliárd forint áramlik a következő öt évben.

A pénzek meghatározó része azonban a struktúra átalakítása helyett infrastrukturális és informatikai fejlesztésekre megy, miközben a külföldi sikerreceptek is azt mutatják, hogy áttörés csak a korszerű tudás megszerzését szolgáló tanárképzés megreformálásától, az oktatás tartalmának megújításától és az ezekkel kapcsolatos kutatások megszervezésétől lenne várható.

A Gyurcsány Ferenc fiának érettségi botrányáról ismertté vált Montessori iskola bezárását követelik azok a szülők, akik - nevüket is vállalva - először a Heti Válasznak tárták fel, hogy a fizetős alapítványi iskolában botrányos viszonyok uralkodtak.

Hogyan képezzünk tehetős családoknak sok pénzért tudatlan csemetét? - teszi fel a kérdést a hetilap.

A hvg az élsportolók visszavonulásának lehetőségeit vizsgálja. Az elhízás még a legkisebb azok közül a veszélyek közül, amelyek az élvonalbeli versenyzőkre leselkednek (jelen esetben Peking utáni) visszavonulásukat követően - állítják sportszakemberek.

"A csúcsterhelés elhagyása fizikailag csak akkor jelenthet problémát, ha valaki egyik pillanatról a másikra teljesen elhagyja magát" - hangsúlyozza az Semmelweis Egyetem Egészségtudományi és Sportorvosi Tanszékének professzora. A hetilap felkeresett magyar élsportolókat is, akik arról meséltek: ők miként álltak át a mai, hétköznapi életükre, a csökkentett terhelésre.

Hanganyag: Seres Gerda

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×