eur:
389.63
usd:
363.15
bux:
68130.39
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

A spórolásban nem segítenek a patikusok

A Népszabadság cikke szerint a betegek nem kapnak elég segítséget a patikákban az olcsóbb készítmények megvásárlásához. Lapszemle.

A betegek továbbra sem kapnak elég segítséget a patikákban az olcsóbb készítmények megvásárlásához - írja a Népszabadság a Spatium Consulting kutató és tanácsadó cég legfrissebb elemzésére hivatkozva. A felmérés szerint minden negyedik beteg gyógyszer nélkül marad a patikákban. A legnehezebben azokhoz az olcsó szerekhez lehet hozzájutni (magas vérnyomás, vércukor-, vérzsírsavcsökkentők, nyugtatók, antidepresszánsok), amelyek a leggyakoribb terápiákhoz kapcsolódnak.

A Magyar Nemzet szerint október második hetében egyeztetésre hívja a legnagyobb közoktatási érdekképviseleteket a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete. A PDSZ azt szeretné, ha közösen lépnének fel minden közoktatási dolgozó jelentős illetményemelése érdekében, illetve, hogy az oktatási tárcával tárgyaljanak a kötelező óraszám-emelés miatt kialakult helyzetről.

Törvényi szabályozást tartanak indokoltnak a hazai baromfipiaci szereplők a magyar liba- és kacsamájtermelés védelme érdekében - mondta a Világgazdaságnak Takács László, a Baromfi Terméktanács igazgatója. Elsősorban azt kellene deklarálni jogszabályi szinten is, hogy a liba- és kacsatömés tradicionális tevékenység és része a hazai kultúrának.

A Napi Gazdaság arról ad tájékoztatást, hogy a szakemberek szerint az idén a tavalyinál 10 százalékkal kevesebb új autó találhat gazdára Magyarországon. Úgy vélik: piaci konszolidációt csak a forint jelentős erősödése hozhat. Többen arra számítanak, hogy a gyártók a következő évben áremelésre kényszerülnek.

A portfolio.hu írásából kiderül: továbbra is stagnálnak az árak és széles a kínálat a használt lakások piacán, ugyanakkor az új építésű ingatlanok iránt lassan, de élénkül a kereslet. A slágerkerületek változatlanok, továbbra is a XIII., XIV. és a XI. kerület a legkeresettebb, a kívánt lakásméret viszont egyre nő.

Hanganyag: Gál Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×