eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Az MSZP elnöksége kongresszust hív össze

Rendkívüli kongresszus összehívását javasolja Gyurcsány Ferenc pártelnök kezdeményezésére az MSZP országos elnöksége, hogy azon foglaljanak állást az SZDSZ-szel kezdett tárgyalások eredményeiről. Erről a testület kedd esti, csaknem öt órás ülésén döntöttek. A kongresszus időpontja még kérdéses.

Nyakó István, a szocialisták szóvivője elmondta: szeptember 27-e és október 11-e között rendezhetik meg a rendkívüli kongresszust, de ha az SZDSZ-szel megszakadnak a tárgyalások, akkor azonnal összehívják a gyűlést.

Hangsúlyozta: az MSZP elnöksége megerősítette, hogy a parlamenti frakcióval együtt támogatja a Megegyezés programot, és annak végrehajtásában a kormányt, illetve a miniszterelnököt.

Korábban Fodor Gábor szabad demokrata pártelnök úgy nyilatkozott: nem programokról, hanem a szakértői kormányról akarnak tárgyalni a miniszterelnökkel a csütörtöki egyeztetésen.

A csütörtöki találkozón Gyurcsány Ferenc vezeti a szocialista delegációt, amelynek tagja lesz Kiss Péter, Juhász Ferenc, Lendvai Ildikó és Szekeres Imre.

Nyakó István kérdésre válaszolva elmondta: a kongresszus a miniszterelnök három javaslatáról tárgyal, de az SZDSZ-szel való egyeztetések után a három pont változhat is.

A három alternatíva egyike szerint az MSZP - egyetértve a Fidesszel - támogatja a parlament feloszlatását és az előrehozott választások kiírását. A másik lehetőség, hogy a szocialisták elfogadják Fodor Gábornak, az SZDSZ elnökének ultimátumát és a jelenlegi helyére új kormányt állítanának. A harmadik alternatíva, hogy az MSZP a jelenlegi kabinetet támogatva megkísérel társadalmi és parlamenti többséget szerezni a Megegyezés programjához és végrehajtja azt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 19. 05:45
×
×
×
×