eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Horn: Az SZDSZ nem készül előrehozott választásokra

Megerősítette kampányfőnöki pozíciójában Horn Gábort az SZDSZ ügyvivői testülete. A politikus - pontosítva a Magyar Nemzet értesülését - az InfoRádiónak elmondta: 2001 óta tölti be ezt a posztot. Az ügyvivő cáfolta, hogy az SZDSZ az előrehozott választásokra készül.

A hétfői ügyvivői testületi ülésen megerősítették kampányfőnöki pozíciójában Horn Gábort, az SZDSZ ügyvivőjét. A politikus az InfoRádiónak elmondta: a Szabad Demokraták Szövetsége alapszabályában van rögzítve, hogy ezt a posztot folyamatosan be kell tölteni, maga 2001 óta látja el a feladatot.

Horn Gábor hangsúlyozta, szó sincs arról, hogy előrehozott választásra készülnének. Hozzátette ugyanakkor, hogy a 2009-es európai parlamenti választások kampánystratégiájának kidolgozását ideje megkezdeni, hiszen a bejutási küszöb ott is 5 százalékos.

Az ügyvivő megjegyezte: nincs semmiféle különös oka annak, hogy éppen most erősítették meg őt kampányfőnöki pozíciójában.

A szabad demokraták álláspontja világos - mondta Horn Gábor: amikor kiderült, hogy a kisebbségi kormánynak nincsen elfogadható, kezelhető cselekvési programja, szakértői kormány felállítását javasolták. Ha erre sem kerül sor, elképzelhető, hogy előrehozott választások lesznek, de az SZDSZ nem erre készül.

Hanganyag: Litauszky Balázs

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×